Política

CDC critica Duran, i ERC es referma en la governabilitat

Convergència censura que el líder d'UDC generi “dubtes” amb el procés

La JNC planteja trencar a les europees

CDC va censurar ahir els “dubtes” sobre el procés sobiranista que ha generat a CiU Josep Antoni Duran i Lleida. Fins ara la direcció convergent havia procurat que les crítiques al secretari general de la federació es quedessin de portes endins. Però, davant del malestar generat a les bases per les declaracions del líder socialcristià durant les darreres setmanes, Lluís Corominas i Josep Rull van intervenir al consell nacional de Convergència per refermar el compromís amb la consulta i el procés.

“Quan hi ha declaracions que debiliten i no sumen, sinó que resten i sembren dubtes, ho hem de poder dir amb ànim de sumar i no pas de restar”, va sentenciar Corominas, sense posar en dubte la continuïtat de la federació. Després que Duran hagués defensat que ja hi ha raons suficients per ajornar la consulta, Rull va reclamar que es deixi de “potinejar” la data. “No caiguem en el parany de la pressa o la dilació, el nostre objectiu no es fer la consulta, és fer l'estat propi”, va sentenciar el secretari d'organització de CDC. Un altre símptoma del malestar convergent amb Duran va ser la intervenció a porta tancada de la JNC, que, segons fonts del partit, va reclamar que es faci una avaluació crítica de l'aliança amb Unió amb vista a les eleccions europees. Les joventuts convergents plantegen un pacte electoral amb ERC.

Els republicans també es van referir al líder d'Unió, però va ser per calmar els ànims i refermar-se en el pacte de governabilitat amb CiU. Això després que divendres el seu cap de files a Madrid, Alfred Bosch, alertés que deixaran de donar suport a Mas si la consulta va més enllà del 2014, tal com planteja Duran.“Confiem que el govern complirà els seus compromisos i que, per tant, per moltes provocacions que hi hagi, nosaltres també complirem els nostres amb els ciutadans”, va proclamar Oriol Junqueras, en referència a les paraules del secretari general de CiU. La seva intervenció a l'inici del consell nacional d'ERC pretenia girar full quant a la polèmica de la data de la consulta i també allunyar el fantasma d'unes possibles eleccions anticipades. “Si no n'hi ha, és que el procés avança”, va dir Junqueras. A ERC pensen que la consulta ha de ser com més aviat millor. I hi coincideix el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.