Política

Castells carrega contra l'aposta federal del PSC

L'exconseller d'Economia qüestiona el projecte dels socialistes i la seva negativa rotunda a la independència

El cop de porta de Pere Navarro a la independència no agrada a tothom en l'òrbita del PSC. L'exconseller d'Economia Antoni Castells s'hi va referir ahir per rebutjar-lo. Prudent en les seves aparicions en mitjans, en una entrevista al 3/24 Castells es va mostrar crític amb la posició de Navarro amb un eventual Estat català i, sobretot, amb el manteniment de l'aposta federal dels socialistes catalans. Més, quan, com demostren les enquestes, com ara les últimes del CIS, “a Espanya creuen que hi ha massa autonomia repartida”.

L'exconseller pensa que és el PSOE i no el PSC el que hauria de presentar una proposta per federalitzar l'Estat, ja que els socialistes catalans “s'han cansat de demanar-ho”.

No a la divisió

L'anàlisi de Castells és que el debat entorn del vot en la consulta està “dividint” els favorables a exercir el dret a decidir. I en aquest sentit, l'exconseller d'Economia va recomanar al PSC però també a la resta de formacions que s'allunyin d'aquest plantejament i que concentrin els seus esforços a fer possible que els catalans puguin expressar-se a les urnes. “Em sembla un error posar la independència com a objectiu”, alertava Castells i reclamava posar el focus en la consulta. “La independència passa primer pel referèndum, que és tan complicat pel tancament i intransigència de la gent amb la que hem de negociar que, per si sol, ja és una pugna política de primeríssima magnitud.”

Primer, la consulta i, després, la posició sobre la independència. En el plantejament, Castells va censurar que el PSC ja hagi dit un no d'entrada. “Els que som fills del catalanisme polític i volem el màxim poder polític per a la nostra nació no sé com podem dir a cegues no a
la independència.”

LES FRASES DE L'EXCONSELLER

[El PSC] creu que s'ha de presentar un projecte per donar més autonomia a Espanya quan Espanya creu que n'hi ha massa?
Em sembla un error posar la independència com a objectiu. La independència passa primer per fer el referèndum
Els que som fills del catalanisme polític i volem el màxim poder per a la nostra nació no sé com podem dir a cegues no a la independència
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.