Política

Més de 8.000 signatures perquè Tarragona s'adhereixi a l'AMI

Tarragona, l'única capital de demarcació que encara no ho havia fet, encendrà la flama per la independència aquest dissabte. Serà una estelada formada per 5.000 espelmes a l'últim tram de la rambla Nova, just a tocar del mar, que tindrà deu metres d'ampla per trenta de llarg. A més, durant tot el dia hi haurà instal·lada a la mateixa Rambla la Fira Estelània i també s'han organitzat actes complementaris per sensibilitzar la població.

Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) han unit esforços per aconseguir mobilitzar una ciutat que “no és Vic” però que sí que experimenta “un creixement d'aquest sentiment nacionalista”, deia ahir el coordinador de l'ANC-Tarragona, Albert Cortès. I és que, més enllà del repte que suposa aconseguir que 5.000 persones apadrinin dissabte les espelmes, Cortès també va explicar que ja han recollit més de 8.000 signatures per acompanyar la moció que el 28 de juny volen presentar a l'ajuntament per instar els representants municipals a adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Els organitzadors esperen que amb l'acte de dissabte puguin arribar a les 10.000 signatures i que, un cop presentades, en el pròxim ple Tarragona passi a formar part de la llista de més de 700 municipis catalans adherits a l'AMI. “Hem parlat amb tots els representats dels partits polítics i els hem recordat que hi ha posicions de tot tipus en tots els municipis”, explicitava Cortès. A l'Ajuntament de Tarragona –on la moció sobre la Declaració de Sobirania del poble català no va prosperar– serà el vot dels socialistes el que decidirà l'adhesió o no a l'AMI.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.