Política

Dirigents d'UDC insten Duran a marcar distàncies amb CDC

Diputats, senadors i membres de la direcció li suggereixen que abandoni la secretaria general de CiU

Critiquen l'actitud dels socis de federació amb missatges al Twitter que després van esborrar

Diputats, senadors i membres de la direcció d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) van protagonitzar ahir al matí un altre capítol de l'escalada de tensió entre aquest partit i el seu soci de federació, Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), a propòsit del procés sobiranista. Montse Surroca, Eva Parera o Benet Maimí van escriure missatges al Twitter molt crítics amb el partit d'Artur Mas, destacats membres del qual van aprofitar el consell nacional del cap de setmana passat per advertir el líder d'Unió i secretari general de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, que “no es poden anar generant dubtes” sobre el procés polític iniciat a Catalunya. L'intercanvi de missatges fins i tot va incloure el suggeriment que Duran i Lleida abandoni la secretaria general de CiU i se centri en el seu partit. Al migdia, el vicesecretari general dels socialcristians, Toni Font, va comminar els seus companys a portar el debat a la pròxima reunió de la permanent d'Unió. Poc després, els protagonistes de la discussió van esborrar els seus missatges al Twitter.

“Hauria de dir prou”

La primera a piular va ser la diputada al Congrés i membre de la permanent d'UDC Montse Surroca: “El més fàcil és convertir Duran en un boc expiatori. Això no és correcte!”. A continuació, va escriure: “Amb (Josep) Sánchez Llibre creiem que davant les crítiques de CDC Duran hauria de plantejar-se seriosament el seu paper com a secretari general de CiU”. La senadora i portaveu adjunta de CiU al Senat, Eva Parera, es va afegir al debat en comentar en una piulada recollida per l'agència Efe que, “si bé Duran diu el mateix que Mas”, “el consell nacional de CDC dubta del seu compromís”, per la qual cosa el líder d'Unió “hauria de dir prou i deixar la secretaria general de CiU”.

Més lluny va anar el secretari d'organització d'Unió, Benet Maimí, que es va apuntar a la conversa afirmant: “Val més que Duran deixi la secretaria general de CiU i es dediqui cent per cent a UDC”, perquè “quan es preocupa per CiU” davant enquestes que indiquen una victòria electoral d'ERC, “CDC li ho retreu”. Veient que la conversa al Twitter anava pujant de to, el vicesecretari general d'Unió, Toni Font, va instar els seus companys a portar el debat a la permanent del partit, en la qual es preveu que es valori la possibilitat plantejada per aquests tres dirigents. Poc després, tots van esborrar les piulades del seu perfil a la xarxa social.

CDC, conciliadora

A la tarda, CDC va voler posar fre a la polèmica. Fonts d'aquest partit van qualificar Josep Antoni Duran i Lleida com un “actiu” en el projecte polític de CiU, i van expressar el seu desig que continuï com a secretari general de la federació en un moment clau pel futur del país. Les mateixes fonts van assegurar a Efe que dirigents dels dos partits ja estan en contacte de manera discreta per analitzar la situació i adoptar mesures per rebaixar la tensió, que ha anat creixent en els últims mesos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.