Política

El Concert per la Llibertat també recollirà aliments

El Banc dels Aliments confia superar les 10 tones en els 10 punts de recollida que situarà al Camp del Barça

Cada persona que participi en el recapte solidari rebrà una polsera de record

El Concert per la Llibertat del pròxim 29 de juny al Camp Nou tindrà també un marcat component solidari. El Banc dels Aliments instal·larà 10 punts de recollida perquè totes les persones que assisteixin a l'esdeveniment puguin dipositar menjar i contribuir així a engrandir la campanya La fam no fa vacances, amb la qual col·labora El Punt Avui. A canvi, rebran una polsera de record del concert.

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, va aventurar ahir durant la presentació de la campanya que el concert serà “una experiència vital impressionant”, que ha de servir per “donar-nos més ganes de treballar per la llibertat”, però també “per fer un país més just, on no hi hagi gana”.

El Banc dels Aliments confia que el concert serveixi per recollir com a mínim 10 tones de menjar. Demanen llet, oli, llegums, conserves de peix i, sobretot, aliments infantils. Els productes aniran als bancs d'aliments de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, que els repartiran entre les entitats.

A la presentació d'ahir van assistir Peret i Titot, dos dels artistes que actuaran al concert. Tots dos van fer una crida a la gent a anar al concert “amb litres d'oli i quilos d'arròs”.

Titot va dir que, si la independència “és l'objectiu estratègic a llarg termini –pot passar en 3, 4 o 10 anys–, a més curt termini s'ha de procurar que els més desafavorits puguin menjar la setmana vinent”. Peret no va fer un discurs pròpiament independentista. Es va mostrar descregut amb els polítics en general –“tots són uns mentiders”–, va recordar la fam que ell mateix havia passat –“aquell dolor a les tripes”– i va dir que cal fer el que calgui “perquè els nens puguin menjar”.

La presidenta d'Òmnium, entitat organitzadora del concert, juntament amb l'Assemblea Nacional Catalana, va recordar que encara hi havia entrades a la venda, que s'havien aconseguit ampliant l'espai disponible a l'estadi.

LA XIFRA

10
tones
és la quantitat mínima de menjar que el Banc dels Aliments espera recollir el dia del concert del Camp Nou.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.