Política

Crítics del PSC es reuniran als Caputxins de Sarrià al juliol

Nadal, Ros, Geli i Pia Bosch volen pressionar la direcció

Quatre dies després, trobada d'Avancem a Girona

Una part dels sectors crítics catalanistes del PSC està organitzant una trobada als Caputxins de Sarrià pel 9 de juliol vinent. Dirigents destacats del grup autonomenat Fòrum Cívic, com ara Àngel Ros, Marina Geli, Maria Badia, Pia Bosch, a més del convidat especial, Joaquim Nadal, s'ajuntaran a Barcelona en una trobada que pot tenir conseqüències simbòliques importants en el debat intern dels socialistes entorn del dret a decidir. L'objectiu oficial és debatre sobre “la recomposició del socialisme democràtic i la represa de l'esquerra” i sobre “un PSC en greus dificultats”. A ningú no se li escapa que l'objectiu també és pressionar la direcció del PSC per tal que se sumi al Pacte Nacional pel Dret a Decidir i trenqui amb el discurs contra l'independentisme de l'equip de Pere Navarro.

La trobada del grup Fòrum Cívic es farà quatre dies abans de l'assemblea d'Avancem a Girona. L'altre sector crític catalanista, liderat per Joan Ignasi Elena, definirà un nou full de ruta i crearà una estructura pròpia un any després de la seva creació.

Navarro vs. els independentistes

El líder del PSC, Pere Navarro, segueix la seva croada contra l'independentisme malgrat l'opinió dels sectors més catalanistes del partit. Ahir es va queixar que els partits “que caminen cap a la independència” com CiU i ERC pretenguin, segons el seu parer, “privatitzar” la Diada de Catalunya. Navarro argumenta que l'11-S hauria de ser una dia per celebrar la unió dels catalans: “Em sembla una falta de respecte que es privatitzi la Diada, que és el dia de tots, dels catalans de dretes, d'esquerres, independentistes, federalistes i centralistes.” Les seves paraules van ser durament criticades per diputats d'ERC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.