Política

Sobirania

Estelades a 3.000 euros

Un aficionat del Girona FC va ser denunciat per la Policía Nacional dissabte a l'estadi de l'Almeria per haver mostrat una bandera independentista

El van fer fora del camp i li van dir que rebria una multa d'aquesta quantitat

A l'Estat espanyol no toleren l'exhibició de símbols independentistes. A l'expressió pacífica dels sentiments d'aquells que no volen continuar formant part d'aquest estat, hi responen amb repressió, insults i amb una nul·la capacitat de diàleg. Els exemples són continus. Un dels últims el trobem en el que ha passat aquest cap de setmana a l'estadi de l'Almeria, on el Girona FC es jugava l'ascens a primera divisió.

Un afeccionat gironí, Òscar Campos, va ser expulsat del camp i denunciat per la Policía Nacional per haver ensenyat una estelada a la mitja part. De fet, ho va fer durant “trenta segons”, assegura el jove afeccionat, membre de Supporters Girona. Segons explica, durant el descans un grup d'aficionats de l'Almeria es van acostar on hi havia els gironins: “Van començar a increpar-nos, insultar-nos i ensenyar-nos banderes espanyoles. Jo vaig treure l'estelada per respondre a la provocació, però en cap moment vam contestar als insults”, assegura. “Trenta segons i prou –reitera–, perquè de seguida la Policía Nacional, des de baix al camp, va començar a fer senyals i a cridar que els donés l'estelada.” Ell la va recollir i la va passar a una persona del públic que tenia a darrere, que la va endreçar. Els agents no en van fer prou. Al cap d'un moment van pujar cinc policies on eren els seguidors gironins per localitzar Campos. Primer es van endur l'afeccionat que va guardar l'estelada –que no tenia res a veure amb Campos–. De seguida van localitzar el jove supporter i se'l van endur fora de l'estadi. Allà el van identificar i li van explicar per què l'havien tret: “Estaba exhibiendo una bandera catalana con una estrella. Es una bandera independentista ilegal”, li van dir. El van acusar de voler-los“ridiculizar” i li van dir que rebria una multa d'entre 300 i 3.000 euros. Un agent hi va afegir: “Ya me encargaré yo de que sea de 3.000 euros, catalanufo de mierda”, i li van prendre l'entrada perquè no pogués tornar al camp. Entre una cosa i l'altra la segona part ja havia començat. Els amics de Campos eren amb ell i van sentir que l'Almeria marcava el tercer gol. Així que van agafar els trastets i van anar tornant cap a Girona. Ara l'afeccionat gironí està pendent de rebre la multa, si és que la hi envien. No és gaire optimista en aquest aspecte: “Fa uns anys a un company de Supporters li van posar una multa de 3.000 euros per una estelada, al camp de l'Osca, i la va haver de pagar”, diu.

Ell mateix va treure una estelada al camp de l'Alcorcón, fa unes setmanes. Aquella cop la Policía Nacional el va deixar triar entre donar-los l'estelada o ser expulsat de l'estadi. Va triar entregar-la. A Almeria no li van donar l'opció. Campos defensa el seu dret a exhibir símbols que expressen els seus sentiments i idees, i nega que incitin a la violència: “No vam tenir cap actitud agressiva contra ningú. L'única actitud agressiva va ser la d'aquells afeccionats de l'Almeria que van venir a increpar i insultar l'afició del Girona. Si algú va tenir una actitud conflictiva van ser ells, i a la policia això li va ser igual”, conclou. Una manera de fer molt espanyola, per desgràcia.

30
segons
diu l'afeccionat gironí que va mostrar l'estelada. Va ser el temps que va trigar la Policía Nacional, des de baix a la gespa, a ordenar-li que els la donés. Com que no ho va fer i es va limitar a guardar-la, van pujar a buscar-lo.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.