Política

Els músics presenten la seva sectorial de l'ANC

Músics per la Independència vol que el futur estat propi tingui més en compte les necessitats de la professió

Defensar i difondre la música feta a Catalunya; aconseguir que la música tingui el reconeixement que es mereix en el sistema educatiu; assolir un règim laboral i fiscal adequat a les necessitats dels professionals de la música, i defensar i fomentar la música en directe. Aquests són els principals objectius que els impulsors de Músics per la Independència, la nova sectorial de l'Assemblea Nacional Catalana, esperen que es puguin resoldre en el marc del nou estat català.

La nova sectorial de l'ANC es va presentar ahir a l'auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona, ciutat on té la seu central Musicat, la principal associació professional dels músics catalans. La presentació va ser a càrrec del vicepresident de l'ANC, Jaume Marfany; el president de Musicat, Josep Reig, i els músics i compositors Santi Arisa i Antoni Mas –aquest últim va ser un dels fundadors de Musicat i la va presidir–. Com a cloenda, Toti Soler va interpretar Cançó de suburbi i El crit. També hi van participar músics com ara Pere Margall (Grup Bergantí), Carles Casanovas (Port Bo), Joan Compte (Pinocchio, Ajiako Cubano) i Martí Camós (cobla orquestra Montgrins).

Músics per la Independència comença la seva activitat pública amb un manifest fundacional i una pàgina a Facebook. “Amb la independència continuarem tenint els mateixos problemes, però sé per experiència que els polítics d'aquí com a mínim escolten. A Espanya sempre ens han tancat la porta als morros”, va dir Mas.

LA FRASE

Els músics no volem quedar al marge de les contínues mostres d'anhel sobiranista que estem vivint
MÚSICS PER LA INDEPENDÈNCIA
fragment del manifest
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.