Política

Les entitats del Pacte pel Dret a Decidir demanen consens

procés ·

Les associacions celebren que avui es constitueixi aquest organisme i recorden que el procés de Catalunya és una qüestió de país i no només dels partits

També ressalten que la consulta és un acte de democràcia

Les associacions són un dels eixos principals del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, que es constituirà avui al matí, i que té com a objectiu involucrar tots aquests agents en el procés cap a la consulta. El govern ha convocat una quarantena d'entitats que faran pinya amb els partits perquè la transició nacional avanci amb transversalitat.

Aquest diari ha parlat amb deu d'aquestes organitzacions representatives de diversos sectors: sindicats, patronals i entitats sobiranistes, esportives o socials. La gran majoria recorden que el dret a decidir és un principi democràtic, però també reclamen que aquest camí es faci amb consens. “És una qüestió de país i no de partits”, recorda la presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social, Àngels Guiteras.

El gros de les formacions seran avui a la reunió, a excepció del PP, Ciutadans i el PSC –ahir a última hora s'hi va afegir Reagrupament–. El portaveu del govern, Francesc Homs, va defensar el caràcter “democràtic” del Pacte Nacional pel Dret a Decidir i va qualificar de “deplorable” que es presenti aquesta trobada com un “aquelarre independentista”, en referència al PSC. Homs va assenyalar, però, que intentaran convèncer Pere Navarro.

(Més informació en l'edició de paper)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.