Política

Mas creu que la consulta és “relativament urgent”

El president de la Generalitat assegura que demanarà el referèndum a Rajoy al juliol

Homs troba que “no passa res” si el president espanyol no respon

El president de la Generalitat, Artur Mas, va avançar ahir que demanarà formalment la consulta a Mariano Rajoy abans de l'agost. La previsió de Mas és dirigir-s'hi abans que acabi el curs polític i el Parlament acabi el període de sessions. Per Mas, el referèndum és “relativament urgent”, però la necessitat de convocar-lo no impedeix que abans s'esgotin “tots els mecanismes possibles de diàleg, negociació i acord” amb el govern espanyol.

El govern, no obstant això, no ha dipositat gaires expectatives en la resposta que pugui fer Rajoy. El portaveu de l'executiu, Francesc Homs, va opinar a TV3 que “no passaria res” si el president espanyol ni tan sols contesta la missiva del president de la Generalitat. “No es tracta de posar la pistola al pit de ningú”, va assenyalar Homs. El compromís de Mas de fer la petició formal a Rajoy, en compliment del pacte de governabilitat rubricat amb ERC, va sorgir en la reunió constitutiva del Pacte Nacional pel Dret a Decidir de dimecres. Mas, que ja va parlar amb Rajoy de la consulta en la reunió que van tenir per Setmana Santa, va remarcar que el president espanyol “ja sap perfectament” la voluntat del govern.

Més adhesions al pacte

El govern també va posar ahir en funcionament el lloc web en què les entitats que ho desitgin es podran afegir al Pacte Nacional pel Dret a Decidir: www.dretadecidir.cat. Les associacions que s'hi adhereixin a partir d'ara engreixaran el plenari del pacte nacional, mentre que el grup promotor continuarà reunint-se com a ens executiu. L'expresident del Parlament Joan Rigol en redactarà el manifest fundacional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.