Política

L'alcalde de Girona demanarà explicacions per la carrega policial

Carles Puigdemont troba inacceptable que hi hagués sis contusionats

La CUP portarà els fets al jutjat i demanarà explicacions al Parlament

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, es planteja demanar explicacions al Departament d'Interior per la càrrega policial que dimecres es va saldar amb sis contusionats en la concentració de protesta per la visita a Girona del príncep Felip de Borbó, amb motiu del Fòrum Impulsa. Puigdemont valora fer aquesta petició “perquè sis contusionats en una concentració d'una cinquantena de persones és una xifra desproporcionadament alta”. I hi afegeix: “Hem de revisar si s'ha fet la feina correctament, perquè no sembla difícil contenir cinquanta persones i evitar la violència.” L'alcalde de Girona diu que ja ha parlat amb el regidor de la CUP Jordi Navarro, que va rebre un cop de puny al cap, i amb el regidor de Seguretat Ciutadana, per saber totes les versions. La càrrega va tenir lloc durant la concentració convocada per la CUP i l'organització juvenil Arran. Segons fonts de la CUP, el que ja es farà és demanar explicacions al Parlament a través dels diputats de la CUP i, a més, es farà una pregunta al ple municipal previst pel proper 8 de juliol. La CUP té previst denunciar-ho als jutjat la setmana vinent, perquè ara s'està recollint tota la informació necessària, com ara els informes mèdics

Seguretat màxima

L'auditori de Girona ha estat aquests dies una fortalesa. Tot el perímetre del complex ha estat encerclat per furgonetes dels Mossos, mentre que l'interior era un feu dels agents de la casa reial.

ICV vol que Girona es planti

ICV-EUiA demana a l'Ajuntament de Girona que “es planti” davant del Fòrum Impulsa. Segons el regidor ecosocialista Joan Olòriz aquesta iniciativa és “un espectacle pagat per les empreses de l'IBEX 35, que gairebé no tributen, per fer la gara-gara a un borbó que s'ha d'amagar del poble perquè no el vol”.

El portaveu d'ICV-EUiA demana que l'Ajuntament “es planti i la majoria minoritària governant deixi de ser independentista de cap de setmana i monàrquica els dies laborables”.

Per Olòriz, la Fundació Príncep de Girona “ha convertit l'auditori de Girona en un centre de reunió de poders fàctics i estómacs agraïts que mouen les seves influències al voltant de la família reial”. Olòriz destaca que el príncep en les seves visites a Girona s'ha d'amagar “de la gent entre fortes mesures de seguretat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.