Política

El govern espanyol censura el concert

“N'hi ha que s'obstinen a dividir i no a unir”, assegura el ministre de l'Interior

El PP i Ciutadans critiquen la convocatòria i l'atribueixen al govern

L'únic membre del govern espanyol que ahir va parlar sobre el Concert per la Llibertat ho va fer per censurar-lo. Va ser el ministre espanyol d'Interior. “N'hi ha que s'obstinen a dividir i no pas a unir”, es va lamentar Jorge Fernández-Díaz, que participava en un acte del PP a Catalunya sobre immigració a l'Hospitalet de Llobregat, al costat de la presidenta de la formació, Alícia Sánchez-Camacho.

Fernández Díaz es va mostrar “dolgut” amb les iniciatives com la d'ahir al Camp Nou. “No té cap sentit intentar separar allò que la història i els llaços familiars de tota mena han fet de Catalunya això que és: una societat lliure i tolerant que manté relacions d'afecte amb la resta d'Espanya”, va afegir el titular espanyol d'Interior.

“Govern del folklore”

A més de les del ministre, el concert va rebre dures crítiques de Sánchez-Camacho, que el va titllar de “concert de la ruptura i de l'exclusió i de la divisió de tots els catalans”. Malgrat que l'acte ha estat organitzat per Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), la líder dels populars va atribuir-lo a l'executiu català. “El govern de Catalunya s'està convertint en el govern del folklore, només convoquen cimeres i un concert que ells anomenen d'una manera que jo no acceptaré”, va afirmar en referència al batejat com a “concert per la llibertat”.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, es va unir a les crítiques del PP. En l'escola d'estiu, que celebren aquest cap de setmana a Cambrils, Rivera va criticar que el govern aboqui –a través d'Òmnium i l'ANC– recursos a l'organització del concert. I també va censurar la cobertura a través dels mitjans públics. “Ni a un concert independentista ni a un constitucionalista, una cosa és la cultura i l'altra la política”, va considerar. Cs demanarà explicacions al govern en seu parlamentària sobre aquest fet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.