Política

política municipal

ERC qüestiona el to de l'alcalde de Vidreres en el ple de l'aigua

Els republicans, socis al govern local, es “desmarquen totalment”de les acusacions de tracte de favor contra el PSC

El batlle no valora les crítiques dels seus companys

El ple municipal extraordinari, forçat pels partits de l'oposició per abordar el subministrament de l'aigua a les urbanitzacions de Vidreres, comença a tenir conseqüències polítiques. Vidreres Som Tots-Esquerra Republicana de Catalunya (VsT-ERC), soci de govern de CiU a l'Ajuntament, es va desmarcar ahir del discurs en el ple de l'alcalde, Jordi Camps (CiU).

“El nostre grup VsT-ERC ens desmarquem totalment de les declaracions que va fer l'alcalde, Jordi Camps, en la seva exposició”, van afirmar els republicans a través d'un comunicat. VsT-ERC va criticar obertament la part del ple en què l'alcalde va acusar el PSC d'haver fet tracte de favor a l'empresa de subministrament de l'aigua. Fins i tot va assegurar: “Fills d'exalcaldes socialistes van tenir relació amb l'empresa Rec Madral, els van fer favors i ara els deuen estar molt agraïts.”

VsT-ERC no va intervenir en aquesta part del ple, però les cares dels tres regidors republicans eren plou explícites. La formació va lamentar ahir unes paraules de l'alcalde “que trobem totalment desafortunades i fora de lloc”. El desmarcatge dels republicans amb l'alcalde és total: “Considerem que les seves paraules han estat expressades a títol individual i només ell és responsable del que ha dit.”

La formació republicana, liderada per Eduard Adrobau, primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme i Medi Ambient, sí que avala el “full de ruta” que va sortir del ple per aconseguir recuperar la gestió municipal de l'aigua. “L'interès del nostre grup, VsT-ERC, és el de resoldre la problemàtica existent”, van assegurar, afegint-hi que esperen que sigui “en l'espai de temps més breu possible”.

L'equip de govern de Vidrers (CiU-VsT/ERC) es va reunir en junta de govern local. L'alcalde, Jordi Camps, va declinar fer cap valoració en referència a les crítiques del seu soci de govern.

LA FRASE

Ens desmarquem totalment de les declaracions que va fer l'alcalde, que trobem totalment desafortunades
Comunicat VsT-ERC

LA DATA

27.06.13
Se celebra
el ple municipal extraordinari forçat per l'oposició, un monogràfic sobre l'aigua a les urbanitzacions.

Camps i Adrobau, un distanciament que s'accentua

Jordi Camps (CiU), alcalde de Vidreres, i Eduard Adrobau (VsT-ERC), primer tinent d'alcalde, eren un tàndem en aparença molt sòlid. És públic, però, que certes actituds del batlle han provocat un refredament de les relacions. El to en el ple de l'aigua ha estat el darrer exemple, però no el primer. En aquest afer, ERC havia presentat ja una instància al registre demanat solucions. Era una garantia legal.

Però hi ha hagut més desavinences entre tots dos. En el darrer ple ordinari, VsT-ERC va donar suport a una moció socialista perquè l'alcalde complís amb el tràmit obligatori de la seva compatibilitat. Aquella votació va provocar una visible esbroncada de Camps a Adrobau. VsT-ERC va emetre un comunicat de suport a Jordi Gómez, número 2 de CiU, quan va abandonar el govern per discrepàncies amb l'alcalde, on asseguraven “comprendre els motius” de la renúncia. I en el cas de presumpte espionatge al batlle, els republicans van demanar que arribés al final. Camps no els va fer cas i no ho va denunciar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.