Política

Un cicle analitzarà els 300 anys de lluita per la independència

El Cercle Català d'Història (CCH), una associació sense ànim de lucre dedicada a la recuperació i la divulgació de la història de Catalunya, prepara un cicle per commemorar els 300 anys de lluita per la independència de Catalunya. Tot i que el programa no està encara tancat, inclou xerrades, conferències i taules rodones en diversos espais històrics de Barcelona, com ara el Palau Moja o l'espai del Born. Entre d'altres, han confirmat la seva participació en el cicle, que porta per nom Catalunya, història d'una independència i que començarà el setembre vinent, els professors Jordi Peñarroja Antoni García Espuche, Eva Serra i Josep Catà; els periodistes Jaume Clotet i David Montserrat, o Jordi Miravet, president del Memorial 1714.

El cicle finalitzarà el mes de juny de l'any vinent amb una taula rodona que tindrà la participació d'Isona Passola, Albert Pont i Clàudia Pujol.

Dissabte, 6 de juliol, farà 300 anys que Emmanuel Ferrer i Sitges va pronunciar a la Junta de Braços de Barcelona un discurs èpic que va provocar la decisió de no acceptar els termes del Tractat d'Utrecht, que esborraven Catalunya del mapa. L'endemà, 7 de juliol del 1713, la junta de Braços va decidir continuar la guerra contra França i Castella a Ultrança. Per commemorar aquests fets, demà dissabte se celebra a Alella un acte d'homenatge a tres dels herois del 1714: els germans Salvador, Francesc i Jaume Lleonart. L'acte començarà a les deu del matí al pati de Can Lleonart, la casa on van néixer tots tres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.