Política

Els catalans prefereixen que ERC doni suport a CiU sense entrar al govern, segons el CIS

Un 23,5% aprova l'acord de governabilitat firmat entre Junqueras i Mas davant el 19,4% que apostaria per una coalició

Un 40,6% dels catalans està a favor del dret a decidir, segons el Centre d'Estudis Sociològics

Oriol Junqueras, David Fernàndez i Joan Herrera, els polítics més valorats pels enquestats

L'opció actual de govern a Catalunya, amb CiU en la Generalitat i ERC de suport parlamentari, és l'alternativa preferida pels catalans (un 23,5%), enfront del 19,4% que vol un executiu de coalició d'aquests dos partits i el 10,7% que desitja un govern de CiU en solitari, segons el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) després del comicis catalans de novembre de 2012, fet públic aquest dimecres.

El 40,6% dels catalans aposten perquè Espanya reconegui a les comunitats autònomes la possibilitat d'esdevenir Estats independents. Aquest percentatge és molt superior als resultats del CIS publicat el mes de maig passat i que corresponia a una enquesta feta entre el setembre i octubre del 2012.

El 25,6% dels enquestats entre el 30 de novembre i el 12 de febrer del 2013 es mostren partidaris que les autonomies tinguin més capacitat d'autogovern (a l'estudi del maig era del13,2%); el 17,6% volen la continuïtat del règim actual (un 31% en l'enquesta anterior); el 9,1% advoquen per la supressió de les autonomies (23,1% al maig) i el 3,4% demanen menys competències per a les comunitats (13,9% al maig).

La majoria dels catalans entrevistats, un 36,2%, valora que la gestió del Govern en els últims 2 anys és regular i, en segon lloc, en un 32,5%, se situen els que la consideren dolenta.

Pel que fa a la valoració dels líders, Oriol Junqueras és el més valorat amb un 5,86, seguit de David Fernàndez. Mentre que Mas suspèn amb un 4,86 i Alícia Sánchez-Camacho és la menys valorada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.