Política

política municipal

El PSC pretén que exbatlles de Vidreres denunciïn l'actual

El grup socialista es reunirà amb els exalcaldes Jaume Figueras i Josep Sala, a qui el convergent Jordi Camps va acusar de fer “tracte de favor” a l'empresa subministradora de l'aigua

Les dures acusacions que Jordi Camps (CiU), alcalde de Vidreres, va dirigir als sues antecessors socialistes en el ple extraordinari sobre l'aigua podrien tenir conseqüències legals. El grup municipal del PSC es reunirà properament amb els dos antics batlles socialistes afectats per les acusacions, Jaume Figueras i Josep Sala, i els plantejarà la possibilitat d'emprendre accions legals contra Camps. Si s'hi avenen, s'afegirà a la demanda la també exalcaldessa Ruth Rosique, actual portaveu del grup municipal del PSC. “Parlar de tracte de favor de fills d'exalcaldes ha de suposar prendre mesures”, va explicar Rosique. Si prosperés ella s'hi afegiria per unes declaracions de Camps sobre uns dinars d'ella amb l'amo de l'empresa de l'aigua.

Els socialistes també aposten per la mediació del jutjat de pau del poble amb la voluntat que Camps es faci enrere de les acusacions: “Amb una rectificació pública ens sentiríem satisfets”, va concloure la socialista.

L'alcalde es reafirma

L'alcalde, però, no es retracta de les seves paraules, i ni molt menys es pensa disculpar. “Tot el que vaig dir al ple és cert i contrastable; pot agradar més o menys, però és la veritat”, va mantenir ahir.

Davant la possibilitat d'acabar als jutjats, Camps es va mostrar molt “tranquil” i va afirmar: “El ple està gravat i penjat a la web, davant d'un jutge em ratificaria de la primer a l'última coma.”

Agraïment a ERC

El PSC va voler agrair el gest d'ERC-VsT, soci de govern de CiU, de desmarcar-se públicament de les paraules de Camps. “Ho agraeixo”, va dir Rosique, que va afegir: “Una cosa és fer-ho a cau d'orella, però fer-ho públicament és d'agrair.” Pocs dies després del ple, ERC-VsT va emetre un comunicat on asseguraven que les paraules de l'alcalde havien estat “totalment desafortunades i fora del lloc” i que havien estat dites “a títol individual”. El dia que es va fer públic el distanciament d'ERC-VsT hi va haver junta de govern, però no es va tractar aquest tema. Després, Camps n'ha parlat amb Eduard Adrobau (ERC-VsT) i s'han acostat posicions.

Dilluns que ve celebrarà la comissió que ha de debatre la situació sobre el subministrament d'aigua a les urbanitzacions. Serà una comissió política formada només pels partits.

LA XIFRA

3
exalcaldes
del PSC han estat acusats per Camps, dos d'ells retirats; la tercera és l'actual portaveu socialista.

LES FRASES

Parla de tracte de favor i intenta trobar relació amb una concessió al fet que els fills d'exalcaldes hi hagin treballat
Ruth Rosique
portaveu del psc a vidreres
Tot el que vaig dir al ple és cert i contrastable; pot agradar més o menys, però és la veritat
Jordi Camps
alcalde de vidreres (CiU)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.