Política

Petrov denuncia pressions de la Guàrdia Civil

Ho comunica per carta a la jutgessa del TSJC

El rus declarà el 24 de juliol

L'empresari Andrey Petrov –tancat en una presó de Madrid pel cas Clotilde per suposat blanqueig de capitals de la màfia russa– ha enviat una carta a la magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Maria Eugènia Alegret, en què assegura que va ser pressionat per la Guàrdia Civil perquè acusés l'exalcalde de Lloret de Mar i diputat de CiU, Xavier Crespo, d'haver-lo coaccionat. Segons fonts judicials, en la carta Petrov desmenteix que Crespo l'obligués a fer inversions al municipi, així com al patrocini dels clubs de futbol i hoquei, amb 300.000 euros, a banda de pagar-li viatges i regals.

La declaració de Petrov com a imputat en el cas Crespo s'ha ajornat diverses vegades i ara està previst que ho faci per videoconferència el dia 24 de juliol. Alegret investiga des del febrer passat si Crespo i altres imputats van cometre un delicte de suborn per afavorir l'empresari rus per convertir en zona comercial la plaça de Braus del municipi.

Precisament ahir va declarar davant la magistrada del TSJC com a imputat el llavors president del Club d'Hoquei de Lloret de Mar, Joan Perarnau, que va dimitir per aquest afer. Segons fonts judicials, Perarnau va explicar que rebia els diners en metàl·lic pel patrocini de la mà de l'empresari rus en sobres tancats, que ni obria. Ahir també van declarar com a imputats el secretari de Petrov, Konstantin Mischanin, i l'empresari Ernest Coloma, que ja va admetre haver pagat un patrocini als clubs de 45.000 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.