Política

Un nou marc de relació

Maurici Lucena

Crec, honestament, que és just reconèixer que el lideratge de Pere Navarro i del PSC ha modificat, per sorpresa de molts, el marc conceptual i polític del debat sobre la relació de Catalunya i Espanya. Les legítimes demandes dels catalans d'un major reconeixement de la realitat nacional, un millor tracte fiscal i una distribució de competències més clara tenen, des del passat cap de setmana, una sòlida resposta per part del PSC i el PSOE. Els socialistes catalans i espanyols proposem, amb la Declaració de Granada, un nou pacte constitucional per millorar la convivència entre els pobles d'Espanya. La transformació federal que defensem representarà un aprofundiment de la descentralització política de l'Estat que augmentarà substantivament l'autogovern de Catalunya. En qualsevol cas, aquest camí federal és indestriable d'una consulta sobre el futur de Catalunya, legal i acordada amb el govern.

Com deia Rafael Campalans, “si la comunidad de Estado entre todos los pueblos españoles ha de quedar intacta y como siempre, mal negocio hará España”. Els socialistes estem convençuts que Granada marcarà l'inici de la necessària nova entesa entre els pobles d'Espanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.