Política

El PSC, davant del mirall

Vuit destacades personalitats del partit responen en articles d'opinió a la pregunta “Com veu la situació del PSC?” i analitzen cap on ha de tirar la formació

Hi són representats membres de la direcció socialista i dels moviments crítics Avancem i el Fòrum Cívic

Coincideixen que la unitat és indispensable per tirar endavant

Aquesta ha estat
una altrad'aquelles setmanes convulses per
als socialistes catalans

Els darrers dies han estat convulsos per al PSC. De fet, ja no es tracta de dies ni de setmanes, sinó que periòdicament apareixen noves escletxes en el projecte dels socialistes per a Catalunya. L'última patacada –deixant de banda el comitè federal del PSOE d'ahir– ha estat l'anomenada Declaració de Granada, que ha quedat curta per a molts socialistes en no incloure el dret a decidir i en pactar un model federal que no sembla convèncer tothom. Una situació que ha generat que aquesta setmana díscols amb la direcció formulessin un document que insta el primer secretari del PSC, Pere Navarro, a desmarcar-se del model federal del PSOE. El descontentament ha estat tal que el grup Fòrum Cívic, liderat pels diputats i membres de l'executiva Àngel Ros i Marina Geli, volen ampliar un front que permeti fer sentir les veus més sobiranistes del partit i també les que reclamen un canvi de cultura democràtica a la direcció. Tot a través de la creació d'Agrupació Socialista de Catalunya.

És en aquest context que vuit personalitats del partit opinen sobre quina és la situació del PSC. Tres d'ells són membres de la direcció: Antoni Balmón, Maurici Lucena i Juli Fernández, com a primer secretari dels socialistes gironins. També dóna la seva visió el president del consell nacional, Celestino Corbacho, i els membres de dos dels col·lectius crítics. Joan Ignasi Elena i Laia Bonet dibuixen la seva visió per Avancem i, Marina Geli i Àngel Ros, pel Fòrum Cívic. Tot i les seves posicions enfrontades sobre què ha significat la Declaració de Granada, tots ells coincideixen en un fet: el futur del partit ha de passar per aprofundir en allò que els uneix. Aspectes tots ells que s'hauran de tractar en el consell nacional extraordinari d'aquest matí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.