Política

CARME FORCADELL

PRESIDENTA DE L'ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA

“Si compres el lot ajudes a fer possible la cadena”

“No tenim subvencions ni cap més ingrés per fer-la”

“La nostra gent respondrà, i el groc ens mostrarà al món”

El 23 d'agost del 1989, una cadena humana va unir Tallinn, Riga i Vílnius, les capitals d'Estònia, Letònia i Lituània. Al cap de dos anys, els tres països bàltics van ser independents. És el precedent més clar d'una mobilització massiva de ciutadans com la que vol aconseguir l'ANC per la Diada.

És un repte colossal.
I sense cap més precedent que la cadena entre els països bàltics, que va fer sortir al carrer més de dos milions de persones. Volem repetir-ho i estem convençuts que el poble de Catalunya respondrà a la crida de l'Assemblea.
De fet, el nombre d'inscrits per fer la cadena no para d'augmentar.
Són ja més de 150.000 persones les que s'hi han inscrit, però en necessitem moltes més. A la cadena o donant-hi suport. Cal mobilitzar tot el poble de Catalunya.
Això té un cost descomunal. Com ho afronta l'ANC?
No tenim finançament ni subvencions, ho fem amb gent voluntària i amb aportacions ciutadanes. Per això és bàsic que qui ens vulgui ajudar compri el lot de samarreta, banderola i adhesiu. Amb això farem la cadena.
Una marea groga.
Els experts ens han dit que el groc i el blanc són els colors que des de l'aire més s'identifiquen. I el groc és el color de la senyera, el color de la Via Catalana i la imatge que hem de mostrar al món. Per fer-ho calen mitjans aeris i una logística que costa molts diners, que han de sortir de la venda dels lots.
Quin missatge cal transmetre.
Mostrar al món què és i què vol el poble de Catalunya. És el repte logístic més important que afrontem. Fins ara fèiem grans actes a Barcelona. Ara el repte és que la gent de Barcelona i de l'àrea metropolitana vagi al territori per fer la cadena. Ens en sortirem.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.