Política

Mataró

Teresa Forcades es presenta a Mataró

Mig miler de persones omplen la plaça Rocafonda per escoltar la monja benedictina que lidera la convocatòria del Procés Constituent a Catalunya

Teresa Forcades ha tornat a congregar un nombrós públic en un dels actes de presentació de la plataforma política Procés Constituent a Catalunya, que lidera al costat d'Arcadi Oliveres. La monja benedictina ha congregat mig miler de persones al barri de Rocafonda, on s'hi ha vist força gent vinguda de Mataró i altres punts de la comarca. Aquest és el segon acte de presentació després del que ja es va fer a Premià de Mar. Segons s'ha donat a conèixer la intenció dels promotors de la trobada es celebrar una assemblea de constitució de la plataforma a Mataró el proper 17 de setembre. En el seu discurs la monja benedictina ha criticat aspectes del sistema capitalista i ha defensat que una democràcia real necessita comptar amb la participació ciutadana. Segons ha dit el Procés Constituent treballa en tres objectius per canviar les coses. “La subjectivitat política s'ha de despertar des de baix i no des de dalt ” i afegeix que es potenciarà la diversitat ja que així s'aconseguirà una àmplia majoria. “Tenim clar que treballem per una major justícia social i això vol dir una nova constitució. Volem que el poble defensi de manera pacífica i democràtica. Tenim qui té clar que vol dir la independència però no per a tothom”. Per últim Forcades reconeix que hi ha una urgència per preparar-se com una alternativa i creu que bon objectiu és treballar de cara a les legislatives del 2016, amb la incertesa de no saber que passarà amb la consulta sobre el dret a decidir l'any vinent.

L'acte ha comptat també amb la intervenció de Pep Riera, exlíder d'Unió de Pagesos, que juntament amb la monja benedictina havia donat suport a l'associació de nova creació Afanya't. La nova entitat de Mataró la integren les famílies que descontentes amb la matriculació dels seus fills a P-3. En roda de premsa han insistit que continuen la lluita en contra el desgavell de la matriculació agreujada amb el tancament d'una línia de P3 a l'escola Joan Coromines. Demanen la dimissió del director de Serveis Territorials per part de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, amb qui reclamen poder-se reunir. Entre les accions que volen emprendre ja han anunciat la xerrada amb Arcadi Oliveres, el proper 30 de juliol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.