Política

Petrov nega els suborns a l'exalcalde de Lloret de Mar

L'empresari, relacionat amb la màfia russa, aclareix a la magistrada del TSJC les relacions comercials i de patrocini amb el consistori

La seva secretaria també és interrogada

Cap sorpresa. L'empresari relacionat amb la màfia russa Andrey Petrov va reiterar ahir davant la magistrada del TSJC Maria Eugènia Alegret que va ser pressionat per la Guàrdia Civil perquè culpés l'exalcalde de Lloret de Mar i diputat de CiU, Xavier Crespo, d'haver-lo obligat a fer-li regals i patrocinis a clubs del municipi. Recentment, Petrov li ho havia comunicat per carta, i ahir ho va reiterar verbalment, segons fonts judicials.

Com que Crespo té la condició d'aforat, la magistrada del TSJC investiga si el diputat convergent, Petrov, i cinc persones més (entre les quals, el regidor Josep Valls) van cometre un delicte de suborn i una possible prevaricació administrativa quan van facilitar a l'inversor rus la transformació de la plaça de braus del municipi en un centre comercial, suposadament estalviant-li impostos. Com a contraprestació, Petrov va pagar amb xecs uns 300.000 euros de patrocini als clubs de hoquei i de futbol de Lloret.

La declaració de Petrov va durar una hora, i en les altres dues restants va fer-ne correccions, perquè els interrogatoris no són enregistrats. Petrov va ser conduït al Palau de Justícia a Barcelona des de la presó de Soto del Real, a Madrid, on està tancat des del gener passat per ordre del magistrat Eloy Velasco, que duu la investigació de la suposat blanqueig de capitals, batejat com a cas Clotilde. Velasco considera que Petrov, que operava a Lloret a través de dues empreses legalment registrades –Development Diagnostic Comany SL (DDC) i Vikser Finkas Management SL–, era el representant a Catalunya d'un ramal de les organitzacions mafioses Solntsevskaia i Solomonskaia. Petrov, que té permís de residència des de l'any 2000, va començar a fer importants inversions a partir del 2006.

Ahir també va declarar al TSJC la secretària personal de Petrov, Jessica H., que va admetre davant del magistrat Velasco que sovint feien viatges a Andorra amb cotxe per traginar els diners.

LA XIFRA

3
hores
va durar ahir la declaració de Petrov davant la magistrada del TSJC Maria Eugènia Alegret.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.