Política

política

El ple de Blanes suspèn les llicències a Pinya de Rosa

Es va aprovar per unanimitat i urgència una moció proposada per l'Associació Salvem Pinya de Rosa

El ple de Blanes va fer un pas molt important ahir per garantir la conservació de l'espai conegut com a Pinya de Rosa, en aprovar per unanimitat una moció entrada per la via d'urgència per suspendre les llicències al sector “durant un any i a partir de la publicació del decret per l'afectació de la redacció del pla d'usos per part de la Generalitat de Catalunya”. La moció també proposa “l'estudi, redacció i inclusió de les estructures, construccions i edificacions existents en el parc natural de Pinya de Rosa en el catàleg de patrimoni arquitectònic”.

El paratge té prop de 60 hectàrees de bosc. Malgrat que fa deu anys que està en un estat de teòrica protecció (és PNIN), des de Pinya de Rosa hi havia el temor que el propietari del paratge hi urbanitzés (com ha passat a Can Juncadella), atès que no s'ha fet encara el pla d'usos. La moratòria és, en aquest sentit, un gran pas endavant.

El ple també va aprovar l'acord de l'Ajuntament amb el concessionari Saba, que gestiona l'aparcament municipal del passeig marítim, i que a grans trets implicarà un increment del 20% del preu de les tarifes per als usuaris, excepte per als contribuents blanencs. La negociació posa fi a un llarg conflicte en què l'empresa reclamava una compensació per haver deixat de guanyar diners arran d'un canvi legal que va significar passar de cobrar per hores a cobrar per minuts. Saba calcula que des del 2008 fins al 2012 l'aplicació de la targeta del contribuent li ha suposat uns 500.000 euros de pèrdues.

Llum verd a una moció de la CUP per la participació

El ple també va aprovar una moció presentada per ICV-EUiA i Lourdes Fàbrega, en representació de la CUP, per permetre la participació ciutadana en els plens, amb el vot favorable dels que van defensar la moció, l'abstenció de CiU i el PSC, i el vot en contra del PP. La moció preveu que les entitats puguin fer intervencions i presentar mocions que s'incorporin a l'ordre del dia, i preveu que abans d'acabar l'any se sotmeti al ple la modificació del ROM. L'alcalde es va comprometre a treballar per fer possible aquest canvi, però va dir que no es pot comprometre a aconseguir que s'aprovi abans de final d'any. El PP va afirmar que els ciutadans de Blanes ja estan ben representats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.