Política

Banyeres aprova per unanimitat salvar la serra d'Alfaro

Dóna suport a la moció presentada per la Coordinadora d'Estudis Eòlics del Comtat que rebutja la descatalogació de l'espai protegit

Cocentaina, Muro i Alcoi també han subscrit la proposta

El ple de Banyeres de Mariola ha aprovat per unanimitat la moció presentada per la Coordinadora d'Estudis Eòlics del Comtat que rebutja la descatalogació de la serra d'Alfaro com a ZEPA. Fa pocs dies Cocentaina també donava suport a la proposta per unanimitat i Alcoi i Muro ho van fer per majoria absoluta. A més, s'han enviat 27 cartes als pobles menuts de la comarca perquè presenten la moció. L'objectiu és que l'acta de la moció s'envie a les conselleries de Medi Ambient i de Justícia per a fer palés el rebuig unànime de la comarca. A més a més, la Coordinadora segueix arreplegant signatures contra la desprotecció ambiental de la serra d'Alfaro

Amb Banyeres ja són quatre els municipis de les comarques del'Alcoià i el Comtat que expressament han rebutjat que la serra d'Alfaro puga perdre la protecció aconseguida en 2009 de la comissió europea amb la catalogació ZEPA per a instal·lar-hi un parc eòlic. Una sentència ha revocat aquesta condició a instàncies de l'empresa concessionària dels molins de vent que va plantejar un contenciós.

L'Ajuntament, en el text de la moció condemna també la falta de transparència de la Generalitat i l'abandonament a què s'han vist sotmesos els municipis que no han sigut informats ni del contenciós ni de la sentència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.