Política

política

L'oposició de Lloret tomba la liquidació de la piscina

L'empresa reclamava 1,6 milions d'euros, però els serveis tècnics van reduir la quantitat a uns 700.000

Els grups a l'oposició de Lloret de Mar (Millor, el PSC, el PP, ICV-EUiA, ERC i el regidor no adscrit) van tombar ahir l'aprovació definitiva de la liquidació de la piscina coberta de Lloret, que es preveu obrir després de l'estiu. L'empresa constructora havia presentat una liquidació per valor d'1,6 milions d'euros, però en la valoració dels serveis tècnics aquesta quantitat es reduïa a aproximadament 700.000. La no-aprovació implicarà –com assumien tots els grups– que l'empresa reclami el deute al jutjat.

En la seva argumentació, els portaveus dels diferents grups de l'oposició van utilitzar arguments ja coneguts, i van insistir sobretot a exigir saber quin responsable polític va autoritzar modificacions que incrementaven el pressupost respecte del preu pel qual es va adjudicar, ja que no van passar pel ple. L'alcalde, Romà Codina (CiU), va argumentar que no es podia sotmetre al ple cada petita modificació, i el portaveu del grup, Josep Valls, va explicar que no es tractava d'una obra “claus en mà” per justificar els increments de despeses. “La piscina ha costat 10.180.000 euros, un 20% menys del preu de licitació que vostès van aprovar”, va dir dirigint-se als grups del PP i el PSC, que al seu dia apostaven per un altre projecte.

El portaveu d'ERC, Jordi Orobitg, a l'equip de govern, va justificar en el pragmatisme el seu vot favorable, tot i estar d'acord amb l'oposició que hi va haver “mala praxi” en els procediments d'ampliació del projecte. “La realitat, però, és que hi ha un deute per una feina que s'ha dut a terme i l'Ajuntament ha de pagar. El millor és aprovar-ho encara que hi hagi coses que s'hagin fet malament”, va dir. El portaveu d'ICV-EUiA, Javier Rodríguez Pacios, va afirmar que no s'hauria de pagar més que el preu pel qual es va adjudicar, mentre que el portaveu de Millor, Marc Fuertes, va dir que si hi ha reclamacions per part de l'empresa ho hauria de pagar qui va autoritzar les ampliacions amb el seu patrimoni personal, i va assegurar que el seu grup portarà el tema als jutjats. Joan Bernat (PSC) va insistir que les modificacions s'haurien d'haver sotmès al ple, mentre que Enric Martínez (PP) va criticar l'increment del cost.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.