Política

ERC i CiU valoren posposar al 2014 la recuperació de l'impost de successions

El portaveu d'Esquerra al Congrés indica que els republicans són partidaris de prorrogar els comptes de la Generalitat per a aquest 2013

Bosch creu que el 14 de setembre de 2014 “seria una data màgica” per celebrar la consulta

El portaveu d'Esquerra al Congrés, Alfred Bosch, ha avançat aquest dissabte que CiU i ERC, socis parlamentaris, estudien “passar a 2014” la implantació dels impostos pactats per a l'actual exercici pressupostari, com és el cas del de successions i donacions. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Bosch no ha aclarit si el govern de CiU i ERC han pactat prorrogar els pressupostos, ja que és un tema que encara “s'està estudiant”, ha assegurat, encara que ha reconegut que la modificació tributària pactada per aquestes dues formacions es podria posposar a 2014.

“S'està valorant la conveniència de passar a 2014 els nous impostos que podrien ajudar a cobrir unes despeses necessàries que no podem cobrir perquè no podem incrementar el deute”, ha explicat Bosch.

ERC és partidària de prorrogar els comptes per a aquest 2013, atenent “l'esperpèntic” sostre de dèficit imposat per Hisenda, de l'1,58 %, i d'intentar elaborar uns nous pressupostos per a 2014 intentant que “la gent pateixi tan poc com sigui possible”, després de diversos exercicis de dures retallades.

Sobre la consulta sobiranista que CiU i ERC planegen celebrar l'any vinent, Bosch ha dit que el 14 de setembre de 2014 “seria una data molt màgica”, ja que el 14 i el 9 sempre han estat xifres especials per a Catalunya.

D'altra banda, no ha descartat l'entrada d'ERC en el govern català si s'estableix un calendari clar de la consulta, amb una data i una pregunta decidida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.