Política

Unió amplia a Òmnium la petició perquè el lema de la cadena humana de l'11-S sigui el dret a decidir

La formació democratacristiana sosté que això permetria sumar més adhesions a la mobilització

L'ANC ja ha deixat clar que no pensen canviar el sentit de la manifestació

Unió ha fet extensiva a Òmnium Cultural la petició perquè la cadena humana del proper Onze de Setembre se centri en el dret a decidir i no en la independència. El secretari general del partit, Josep Maria Pelegrí, ha fet arribar aquest dijous una carta a l'entitat amb aquesta demanda.

Pelegrí ja va enviar ahir dimecres una missiva a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) en què reivindicant el lema pel dret a decidir de cara a la mobilització de la Diada. En l'escrit, el secretari general d'UDC subratlla que “seria bo i aconsellable obrir el lema al dret a decidir” per poder “sumar totes les adhesions i tots els suports possibles”. Segons ell, això permetria “la unitat de totes les forces catalanistes del país”.

En canvi, Pelegrí considera que “la reivindicació de la independència”, tot i ser “legítima i desitjada per molts ciutadans”, no deixa de ser 2una de les opcions possibles”. Per aquest motiu, adverteix que mantenir aquest lema “podria deixar fora d'aquesta impressionant manifestació, algunes de les altres adhesions que sí comporta el dret a decidir”.

També, ICV ha demanat centrar l'acte en “guanyar el dret a decidir” per fer, segons ha subratllat, “la convocatòria el més àmplia possible”. El líder d'ICV, Joan Herrera, ha assenyalat que la formació ecosocialista se sentirà “molt còmoda” en una convocatòria a favor del dret a decidir “que acabarà tenint també una expressió independentista, com és lògic”.

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ja ha deixat clar que no pensen canviar el lema de la manifestació Via Catalana per la Independència. Forcadell ha afirmat que no cal fer “cap manifestació ni cap actuació per defensar el dret a decidir perquè ja el tenim com a nació, com a poble”. Forcadell ha recordat a més que així ho va reconèixer el Parlament el passat 23 de gener. La presidenta de l'ANC considera que fer un acte ara per donar suport al dret a decidir, ja reconegut per la cambra catalana, seria “fer un pas enrere”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.