Política

L'ANC prepara l'11-S amb set cadenes humanes

Fan assajos de la Via Catalana a Tarragona, l'Empordà i el Pla d'Urgell

Aquest serà el cap de setmana amb més cadenes de tot el mes d'agost: set, en total. El més multitudinari dels assajos de la Via Catalana es va fer ahir als carrers del centre de la ciutat de Tarragona, amb centenars de participants, però també van fer cadenes humanes a l'Empordà i el Pla d'Urgell.

La preparació de la Via Catalana, amb més de 400 quilòmetres unint la Jonquera (Girona) amb Alcanar (Tarragona) per reclamar la independència, s'està fent durant tot el mes d'agost amb cadenes que van de Nova York a les Terres de Ponent passant per Gandesa i les festes del barceloní barri de Gràcia.

L'assaig tarragoní, que es va cloure amb parlaments i actuacions musicals, va unir el Pla de la Seu amb la plaça de la Font. També es van fer assajos a Palafrugell (Baix Empordà), Castelló d'Empúries i Vilajuïga (Alt Empordà) i Bell-lloc (Pla d'Urgell).

Osona i Pedraforca, avui

Osona fa aquest matí la cadena humana més llarga de les que s'han fet fins ara enllaçant un traçat d'uns set quilòmetres entre Vic i Folgueroles. Amb el lema En defensa pròpia, una cadena humana unirà la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles amb el monument al poeta a Vic. Al llarg del recorregut hi haurà lectures de fragments de l'obra de Verdaguer amb la participació de la poetessa Anna Maluquer i de l'actor Lluís Soler.Tancarà l'acte Carme Forcadell, presidenta de l'ANC.

Un dels assajos més sorprenents serà el que es fa avui al cim del Pedraforca, que l'ANC de Saldes vol omplir d'estelades en una petita cadena humana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.