Política

Pere Navarro insta Artur Mas a “explicar-se de veritat” davant del jutge sobre el cas Palau

El primer secretari del PSC demana que declari com a testimoni en el judici

Navarro creu que el pas de Mas per la comissió d'Afers Institucionals no va esclarir dubtes

El líder socialista no va acudir a la compareixença del president del govern al Parlament

El líder del PSC, Pere Navarro, no està satisfet amb les explicacions que el president de la Generalitat, Artur Mas, va donar sobre el cas Palau al Parlament el 31 de juliol. És per això que el socialista ha demanat que Mas vagi a declarar en el judici del cas que podria vincular CDC amb el presumpte cobrament de comissions a canvi d'adjudicacions. “Seria bo que pogués declarar en un judici”, ha afirmat Navarro, tot explicant que podria fer-ho voluntàriament si el jutge no el reclama en un primer moment. I és que el líder del PSC ha remarcat que Mas era “el màxim responsable” de CDC quan van passar els fets que es jutgen i per això “alguna informació ha de tenir”.

Transparència, informació i eliminar qualsevol possible ombra de dubte que pugui planejar per sobre de la figura del president de la Generalitat. Amb aquestes intencions, Pere Navarro ha animat a Artur Mas a “explicar-se de veritat” sobre el cas Palau. I és que al seu entendre, el pas de Mas per la comissió d'Afers Institucionals del Parlament no va esclarir dubtes sobre la presumpta vinculació entre CDC i la trama de Fèlix Millet. Cal recordar que els líders del PSC i el PP de Catalunya, Pere Navarro i Alícia Sánchez-Camacho, no van acudir a aquesta compareixença.

En aquest sentit, Pere Navarro ha explicat quin creu que hauria de ser el proper pas a seguir pel president de la Generalitat. “Com que Mas i el seu partit han fet una proposta sobre transparència política, seria bo que, en virtut d'aquesta proposta, ell pogués anar a declarar en un judici i oferir tota la informació que té”, ha argumentat, demanant així al president que comparegui voluntàriament davant el jutge del cas Palau.

Navarro està convençut que Mas pot aportar molts més detalls sobre els fets que es qüestionen dels que ha explicat fins ara. “El jutge farà el seu procediment, i demanarà a totes les parts que cregui oportunes que vagin a declarar, però cal destacar que Mas era el secretari general de CDC quan es van produir aquests fets. I per tant, alguna responsabilitat o alguna informació ha de tenir si al final es demostra que com a mínim ha ingressat cinc milions provinents de processos il·legals a l'hora de licitar obres”, ha dit Navarro.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.