Política

Ros: “El PSC no hauria de quedar-se a casa per la Diada”

L'alcalde de Lleida pensa que el partit ha de ser present als actes institucionals però també als massius

A mig camí entre els postulats del Fòrum Cívic i la posició oficial del PSC en relació amb la Via Catalana. Així es va expressar ahir l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ahir en una entrevista radiofònica reconeixia que no seria “desitjable” que el seu partit quedés al marge dels actes que es puguin organitzar durant la propera Diada més enllà dels de caire institucional. “L'Onze de Setembre és massa important i simbòlic per quedar-nos a casa, al marge dels actes massius”, va afirmar. Un aspecte que, de fet, per ell, no és nou. L'any passat, tot i l'oposició del PSC a participar en la macromanifestació que es va fer a Barcelona convocada per la societat civil, l'alcalde de Lleida hi va ser. Ros, però, no va perdre ahir de vista el postulat oficial del PSC, perquè el que creu que hauria de fer l'ANC –que és qui convoca la cadena humana– és “focalitzar” la Via Catalana en “l'exercici real del dret a decidir”. La direcció socialista dirigida per Pere Navarro sempre ha insistit que la cadena no ha de ser per demanar la independència de Catalunya, sinó perquè el govern de Mariano Rajoy autoritzi la celebració d'una consulta legal sobre el futur del país. Ros també va mostrar-se partidari d'això, perquè al seu parer si es promulgués el dret a decidir com a lema “sumaria molts catalans i catalanes”.

Pendents de reunions

Què acabarà passant? Segons Ros, es negociarà, i va recordar que el Fòrum Cívic –el moviment intern del qual forma part– encara té pendent una reunió amb l'ANC per trobar fórmules que garanteixin que participin en la cadena, d'alguna manera. No obstant, ell té clar que “s'ha de ser als actes institucionals, però també hi ha els actes massius”. Uns actes als quals, afegeix, els socialistes han anat des de fa anys. “Ens farà molta recança quedar-nos a casa quan una part molt important dels ciutadans està sentint el que és la Diada i ho expressa”, va concloure.

LES FRASES

Ens farà molta recança quedar-nos a casa quan una part molt important dels ciutadans està sentint el que és l'Onze de Setembre i ho està expressant
Caldria negociar, anar per aquí. S'ha de ser als actes institucionals, però també hi ha els actes massius
Àngel Ros
alcalde de lleida
Mas era el màxim responsable de CDC quan es va produir el cas Palau, així que alguna informació ha de tenir
Pere Navarro
primer secretari del psc

Navarro vol Mas davant el jutge

El líder del PSC, Pere Navarro, no està satisfet amb les explicacions que el president de la Generalitat, Artur Mas, va donar sobre el cas Palau al Parlament el 31 de juliol. Per això demana que Mas vagi a declarar en el judici del cas que podria vincular CDC amb el presumpte cobrament de comissions a canvi d'adjudicacions. “Seria bo que pogués declarar en un judici”, sosté Navarro, que afegeix que podria fer-ho voluntàriament si el jutge no el reclama en un primer moment. Navarro remarca que Mas era “el màxim responsable” de CDC quan van passar els fets que es jutgen i que, per això, “alguna informació ha de tenir”. El president de la Generalitat, però, es va defensar al Parlament assegurant que a CDC la gestió política i l'econòmica estan totalment separades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.