Política

Turull festeja de nou ERC perquè entri en el govern

El portaveu de CiU pensa que el pressupost de l'any vinent és l'oportunitat per blindar l'acord d'estabilitat

El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, creu que el pressupost del 2014 servirà per blindar el pacte d'estabilitat amb ERC. A banda, en una entrevista a l'ACN, va reiterar ahir l'oferta del president de la Generalitat, Artur Mas, perquè els republicans entrin en el govern. “És evident que un govern d'ampli espectre dóna més solidesa, seguretat, confiança i esperança als ciutadans. Aquesta oferta es manté”, va afirmar. En aquest sentit, va reivindicar la bona salut del pacte entre CiU i ERC malgrat algunes declaracions de membres de la federació o dels republicans que puguin denotar el contrari. “El que és important són els fets, i en els temes transcendentals, a les verdes i a les madures, hi ha estabilitat parlamentària”, va insistir. Com a exemple, va recordar que no hi ha hagut cap votació que CiU hagi perdut i que posi en risc aquest pacte. És en relació amb això que va declarar que els propers pressupostos del 2014 “poden acabar de blindar aquesta estabilitat parlamentària”.

En l'entrevista, Turull no es va estar d'opinar sobre l'oposició. Al seu parer, el PSC “està instal·lat juntament amb ICV en la lògica de les corredisses per veure qui és més oposició i qui és l'oposició més autèntica i més dura”. Així, va subratllar que un govern d'ampli espectre sempre dóna més solidesa i confiança a la ciutadania, especialment en uns moments molt complexos, i també va recordar que ERC havia dit en algun moment que estava disposada a governar quan se sabés la data i la pregunta de la consulta. Una incògnita que s'hauria d'aclarir abans de finals d'any.

Turull va dir que les decisions que està prenent el govern són moltes vegades difícils, i que això es reflecteix en les enquestes. “Qui està prenent les mesures, qui està signant les mesures, qui és govern és CiU”, va subratllar convençut que la federació serà capaç de capgirar la situació.

LA FRASE

Qui està prenent les mesures, qui està signant les mesures i qui, en definitiva, és govern és CiU
Jordi Turull
president del grup parlamentari de ciu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.