Política

POLÍTICA

Furt d'estelades a les rotondes de la Bisbal i Forallac

Uns brètols es van endur les dues banderes la matinada de diumenge, en plena festa major bisbalenca

A Forallac ja l'han tornat a penjar i Aparicio també vol restituir l'ensenya

Les dues estelades que onejaven als giratoris d'entrada a la Bisbal d'Empordà, venint de Girona, i al que dóna accés al nucli de Vulpellac, al municipi veí de Forallac, van desaparèixer la matinada de diumenge, coincidint amb el tram final de la festa major bisbalenca.

L'alcalde, el socialista Òscar Aparicio, explicava ahir que es va assabentar del furt diumenge al matí, en rebre diversos missatges de veïns, però admetia que no tenen cap indici de l'autor o autors de la bretolada. La intenció del govern de la Bisbal és restituir l'ensenya de manera immediata: “En vam adquirir un parell en previsió que hi pogués haver algun acte vandàlic”, justificava Aparicio.

A Forallac, l'alcalde, Josep Sala (CiU), destacava que el mateix diumenge els impulsors de la penja de l'estelada van tornar a penjar una altra bandera similar a dalt del pal. Sala va lamentar els fets, però tampoc hi va voler atribuir gaire més importància.

Crida a la tolerància

Per la seva banda, Aparicio desitjava que l'episodi no es torni a repetir: “Deixant de banda el que cadascú, lliurement, pugui opinar, l'estelada no fa cap mal i esperem que això no derivi en una guerra de banderes” que, a la llarga, “suposa una despesa afegida per al conjunt de ciutadans”, recordava. Finalment, respecte a la possibilitat que s'incrementi el control, l'alcalde bisbalenc descartava incrementar-hi la vigilància, ja que “les patrulles de la policia local hi passen regularment”, però com que es tracta d'un punt perifèric no es pot controlar constantment.

Continua el serial

La polèmica per la presència pública de l'estelada a la Bisbal es va iniciar després de la diada nacional de l'any passat, quan un agent de la policia local va retirar un emblema penjat per Arran a la rotonda seguint una ordre telefònica del regidor del PP, Andrés Cano, a l'oposició.

Després de mesos sense presència de l'estelada en l'espai públic, el govern local va optar per donar compliment al compromís dels municipis de l'AMI de penjar l'emblema en un lloc destacat, però van aprofitar el mateix pal on aleshores onejava la senyera. La iniciativa va topar amb el rebuig compartit d'ERC, que es va oferir a pagar un pal perquè les dues senyeres poguessin onejar per separat, i del PP, que ho va qualificar d'“horterada”.

Finalment, la setmana passada els operaris de la brigada van instal·lar els tres pals per a les dues senyeres i la bandera de la UE, tot i que l'edil del PP continua criticant la presència de l'estelada i l'absència de la rojigualda a l'edifici consistorial.

LES DATES

29.11.11
La Bisbal
es va adherir a l'Associació de Municipis per la Independència i es va comprometre a penjar l'estelada.
12.09.12
el regidor del PP,
Andrés Cano, a l'oposició, va ordenar a la policia bisbalenca que despengés l'emblema.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.