Política

Ballesteros assegura que el PSC fa una aposta “molt clara” a favor del dret a decidir

L'alcalde de Tarragona replica a Joaquim Nadal que la posició de la direcció sobre la consulta “no és tímida ni tèbia”

Alerta que algunes reflexions “despisten” l'electorat socialista

L'alcalde de Tarragona, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, ha replicat aquest dissabte a l'exconseller i també dirigent del PSC Joaquim Nadal que el seu partit ja té una posició clara a favor del dret a decidir.

“Ja ens hem situat en el dret a decidir. I ho vam demostrar en la votació al Congrés dels Diputats i al Parlament”, ha afirmat Ballesteros en una entrevista a Catalunya Informació.

El dirigent socialista ha respost d'aquesta manera a l'article de Joaquim Nadal publicat avui per aquest diari, en el qual expressa les seves diferències amb la direcció del partit i li reclama una aposta més decidida a favor de la consulta.

De la seva banda, l'alcalde de Tarragona ha destacat que el PSC està per “una nova, profunda i radicalment diferent” relació entre Catalunya i l'Estat “sense dèficit fiscal i amb consulta prèvia”. Per aquest motiu, ha defensat que la posició de la direcció sobre la consulta “no és tímida ni tèbia, sinó molt clara”.

Ballesteros ha assegurat que Nadal és lliure de fer els plantejaments que vulgui, però ha alertat que “determinades opinions diverses despisten el nostre electoral”.

També ha lamentat que algú com Nadal, “que ha estat conseller, diputat i cap de llista” acusi ara el partit de reaccionar amb timidesa davant les reformes del govern espanyol. “Bona part del temps que el PSC no ha estat crític és responsabilitat seva”, ha etzibat. Això no obstant, ha admès que el partit “probablement ha teatralitzat poc”.

Ballesteros també ha dit que no li molesta que alguns dirigents socialistes assisteixin a la cadena humana del proper 11 de Setembre però ha avançat que no hi assistirà perquè no és independentista i no vol ser comptat com a tal. En aquest sentit, ha assegurat que aniria “lliure i motivat” a la Via Catalana si fos una mobilització a favor d'una consulta pactada amb l'Estat i no de la independència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.