Política

Unes 500 persones fan una cadena humana a la Pica d'Estats

Dos trams fan pinya al cim més alt del país

També n'hi ha una de submarina a Mataró, i altres a Calaceit i Vinaròs

A banda de la de Girona, ahir estaven programades una pila de cadenes humanes més per la independència. La més vistosa, tot desafiant l'amenaça de pluja, la doble que es va fer a la Pica d'Estats, el cim més alt de Catalunya, a 3.143 metres. Enmig d'un gran dispositiu logístic i de seguretat, unes 200 persones, la majoria expertes excursionistes, van cobrir el tram fins al capdamunt, amb més de mil metres de desnivell, on es va desplegar una estelada de 4x9 metres i en va onejar una altra de cinc metres. Alhora, unes 300 més es van arrenglerar a la tartera de Sotllo (a uns 2.900 metres, al peu de la Pica). L'acte era organitzat per la sectorial de l'ANC al Pallars Sobirà, que va rebre el suport de la presidenta, Carme Forcadell.

En una altra acció també espectacular, a Mataró una vuitantena de persones es van unir a la tarda a la platja en una cadena submarina. Més d'una vintena de submarinistes es van capbussar al mar per formar una rotllana on es van intercalar amb estelades. A la sorra, mig centenar de persones s'hi van sumar a trenc d'onada, unint-se a la cadena dels submarinistes quan van sortir. “És un valor afegit a la resta perquè és sota l'aigua”, explicava el responsable de la secció esportiva de l'ANC, Jordi Gispert.

En altres punts del país també van destacar ahir les cadenes entre Ribes i les Roquetes, al Garraf, d'Ulldecona fins a Vinaròs, al País Valencià, i la que va unir Caseres, a la Terra Alta, amb Calaceit, a la Franja, en què es denunciava la llei de la Lapao. Alguns dels 300 participants van criticar problemes amb la Guàrdia Civil al tram aragonès.

A banda, ahir també es van organitzar cadenes a Buenos Aires, Rosario i a la ciutat estatunidenca de Boulder. Avui se'n faran a Los Angeles, Tòquio, Berlín, São Paulo i Quito, entre altres llocs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.