Política

Camacho anirà a l'acte contra la independència del Moviment Cívic 12-O

La presidenta del PP assegura que assistirà a “qualsevol” convocatòria que organitzi aquesta entitat

Diu a Mas que s'ha equivocat en enviar una carta a Rajoy perquè és el Congrés dels Diputats qui hauria de decidir sobre la consulta

La líder popular considera que l'ANC marca l'agenda política del govern

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha reiterat que es “probable” queno assisteixi a l'acte institucional que s'organitza durant la Diada al parc de la Ciutadella si es converteix en un acte per defensar l'independentisme. Amb tot, Camacho ha anunciat que sí assistirà a la concentració que ha convocat Moviment Cívic 12-O davant de la Sagrada Família contra el “projecte independentista” i per contrarestar el missatge que es vol enviar amb la Via Catalana. “A qualsevol convocatòria del moviment 12-O jo hi assistiré com a representant del PP, en defensa de la Catalunya plural, de la no exclusió i de la llibertat”, ha assegurat en una entrevista a RAC1.

Fonts del PP, però, han matisat unes hores més tard les afirmacions fetes per Camacho, assegurant que la direcció del partit decidirà la setmana que ve tant l'assistència a l'acte del Moviment Cívic 12-O com la participació a la celebració institucional de la Diada.

Camacho ha assegurat que Artur Mas s'ha equivocat de destinatari, enviant al president espanyol, Mariano Rajoy, la carta en què demana formalment celebrar una consulta. “Rajoy no es pot posar a negociar de forma bilateral al marge del Congrés dels Diputats” i de la Constitució.

Camacho ha reiterat sobre la consulta que “no hi pot haver negociació al marge de la llei” i ha considerat que Mas hauria d'haver enviar la carta al Congrés, que és qui pot modificar la Constitució o la llei de referèndums.

Camacho s'ha reafirmat en les crítiques al govern, repetint de nou que el govern centra la seva política en el dret a decidir i en el procés sobiranista, oblidant els aspectes importants, com és, per exemple “el nens que pateixen desnutrició” o la sortida de la crisi.

Camacho ha lamentat que les notícies polítiques de l'agost s'hagin centrat només en la cadena humana i ha criticat el govern en afirmar que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) “marcar l'agenda política d'Artur Mas”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.