Política

Espadaler creu que el debat sobre els percentatges de participació de la futura consulta “no condueix a res”

El conseller d'Interior defensa que el que cal primer és treballar per aconseguir que aquesta participació sigui “la màxima possible” i perquè la consulta es pugui fer “emparada en la legalitat”

El conseller d'Interior i president del consell nacional d'Unió, Ramon Espadaler, considera que “especular” sobre els percentatges de participació que aconseguirà la consulta sobre el futur de Catalunya prevista per al 2014 “és un debat que no aporta massa res”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha subratllat que el primer és treballar per aconseguir que aquesta participació sigui “la màxima possible” i perquè la consulta es pugui fer “emparada en la legalitat”. Espadaler també s'ha desmarcat d'una possible coalició catalana per a les eleccions europees argüint que Unió “se sent còmode” amb el PNB i Coalició Canària i també que no li seria “fàcil” demanar el vot dels electors d'Iniciativa.

El conseller no dubta que tant el secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, -qui ha afirmat recentment que amb el 50% de participació la consulta ja seria vàlida- com la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, -que l'ha situat en el 68%- volen “la màxima participació”.

Per això considera que entrar en un debat que “especuli” sobre els percentatges de participació que aquesta consulta hauria de tenir “no aporta massa res”, “més enllà d'afegir confusió”. “Allò substantiu és treballar perquè hi hagi la màxima gent que vagi a votar”. I treballar també perquè aquesta consulta es pugui fer “emparada a la legalitat”. “Encara no som aquí, no són etapes ja cremades”, ha remarcat.

“Quanta més gent millor, el senyor Rull desitjaria no un 68% sinó un 94% com al Quebec”, ha raonat. “Cap aquí hem de tendir i aquí hem de posar els esforços”, perquè “tothom” vagi a votar, amb independència “de què vagi a votar”, perquè s'enfortirà “la democràcia i el país”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.