Política

El secretari general de l'ONU fa una crida a utilitzar la via diplomàtica a Síria

Ban Ki-Moon assegura que la via militar no és la solució i demana temps perquè els experts de les Nacions Unides puguin acabar la investigació sobre l'ús d'armes químiques

El secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, ha fer una crida a resoldre el conflicte a Síria per la via diplomàtica en lloc de la militar i ha demanat temps perquè els inspectors de l'ONU que estudien el suposat ús d'armes químiques puguin acabar la seva feina.

“Donem una oportunitat a la pau, donem una oportunitat a la diplomàcia”, ha dit Ban a l'Haia, on es troba en motiu de la celebració del primer centenari de l'obertura del Palau de la Pau, seu de la Cort Internacional de Justícia, considerada el màxim organisme judicial de l'ONU.

Pel secretari general de l'ONU la via militar no és la solució a Síria, i ha afegit: “La logística militar ens ha donat un país que està a les portes de la destrucció total i hem d'explorar tots els camins per a la negociació”. També ha instat la comunitat internacional a permetre que el Consell de Seguretat de l'ONU “utilitzi la seva autoritat per a la pau”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.