Política

POLÍTICA

Fernández vol que la gent del PSC que vagi a la Via Catalana digui que no és independentista

El primer secretari dels socialistes gironins ho demana als càrrecs orgànics del partit i als parlamentaris

Es mostra flexible amb regidors, alcaldes i militants

El primer secretari de la federació del PSC a les comarques gironines, Juli Fernández, demana clarament als càrrecs orgànics del partit i als parlamentaris gironins que vulguin participar en la Via Catalana cap a la Independència que “deixin molt clar que no són independentistes” i que “expliquin que ho fan a favor del dret a decidir a través d'una consulta legal i acordada”. Fernández deixa fora d'aquest prec els militants i simpatitzants de base, i tampoc el fa extensiu als alcaldes i regidors socialistes de municipis gironins, “perquè aquests s'han de guiar per la realitat del municipi i el que opini el grup”. Aquest gest és més una petició que un manament, perquè el primer secretari també vol deixar molt clar que el partit dóna llibertat al que considera que ha ser “una opció personal i democràtica”.

“El nostre partit és divers i plural, tothom hi té cabuda i cada militant o simpatitzant té la llibertat de fer el que consideri”, explica Fernández.

Limitacions

Les limitacions que exposa Fernández afectarien els càrrecs orgànics i parlamentaris: “Aquí sí que els demano que actuïn de manera totalment coherent amb la línia del partit; és a dir, si algú vol assistir a la Via Catalana, que ho faci a títol individual i sempre tenint en compte la transcendència que pot tenir la seva participació”, destaca, i hi afegeix: “És a aquests càrrecs a qui demano que en la mesura del possible clarifiquin que ho fan en defensa del dret a decidir i no a favor de la independència.”

Pel primer secretari, s'haurien de donar només dos supòsits: el primer, no anar a la Via Catalana, una opció que estaria en sintonia amb el que opina el partit, i el segon, en cas d'assistir-hi, que es deixés molt clar que l'assistència no és en suport a la independència.

Petició de lleialtat

“El partit a Girona és un partit obert, transversal i en el qual no hi sobra ningú. El que demano en aquest moment és tornar a recuperar la unitat, i això inclou recuperar el diàleg, el consens, el compromís i, molt especialment, la lleialtat”, explica Fernández. Pel que fa al concepte de lleialtat, el primer secretari dels socialistes gironins opina que aquesta comporta “renunciar a posicions personals per defensar un projecte col·lectiu”.

“Això em porta a demanar ajuda a tots els membres importants del PSC a Girona a favor dels que ara estem al capdavant per aconseguir que el nostre partit torni a ser el referent que hauria de ser i que li pertoca”, va pregar Fernández.

LA FRASE

A la Via Catalana els càrrecs orgànics i diputats haurien de dir que no són independentistes
Juli Fernández
primer secretari del PSC DE LES COMARQUES GIRONINES

Cap a un corrent nacionalista

El Fòrum Cívic del PSC celebrarà avui, a Torroella de Montgrí, la seva trobada amb el clar i ferm compromís de treballar amb fets clars i passos ferms per bastir un corrent nacionalista dins el partit. La trobada d'avui del Fòrum Cívic ha de permetre també, segons explica Pia Bosch, treballar per aconseguir un gran agrupament, un fòrum cívic i social on tothom hauria de tenir aixopluc, especialment els socialistes i simpatitzants que, en el marc de la “diàspora” socialista –el fòrum té més exmilitants que no pas militants–, no estan d'acord amb la línia del partit que defensa un federalisme unionista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.