Política

MARCEL GUIU

COORDINADOR DE LA VIA CATALANA A LA REGIÓ DE LES TERRES DE L'EBRE

“Aquesta batalla sí que la guanyarem a les Terres de l'Ebre”

repte ·

“Ens cal el màxim esforç, tenim molt territori i pocs habitants”

“Treballem perquè qui vingui se senti a gust i còmode”

Marcel Guiu és el coordinador dels trams de les comarques de les Terres de l'Ebre per on passarà la Via Catalana. Com que és un dels més baixos pel que fa a ocupació, s'han engegat diverses campanyes per captar gent.

Tothom té els ulls posats en les Terres de l'Ebre; viu amb l'ai al cor?
Sempre som tristament famosos. Però sí, fins fa poc estava amoïnat, és cert, però avui ja no ho estic tant. Després de les vacances la gent s'ha posat les piles i són moltes les entitats i les persones que ens truquen per venir-hi.
Quantes persones inscrites hi ha?
Ara mateix [ahir dijous] tenim 31.239 inscrits, estem gairebé a la meitat dels que necessitem.
I com pensen omplir la Via?
La gent ja s'està posant en marxa i comptem amb autocars que vindran de Barcelona, Sabadell, Lleida, però encara ens cal el màxim esforç. Barcelona està demostrant que és la capital del nou estat omplint l'espai que els ciutadans de les Terres de l'Ebre, tots sols, no podem ocupar. I ara és quan demostrarem que aquesta batalla sí que la guanyarem a les Terres de l'Ebre.
Què és el més complicat?
Tenim molt territori i pocs habitants, per tant, d'una banda treballem fent crides perquè la gent vingui fins aquí i, de l'altra, hi ha molta feina a fer perquè els participants se sentin còmodes oferint tot un conjunt de serveis que van des dels aparcaments fins a llocs on menjar o passar-s'ho bé. Pensem que per a la gent de fora també és una bona oportunitat per conèixer aquesta zona del país.
Quins trams presenten més dificultats?
Entre el 15 i el 25: és la circumval·lació de la Ràpita, que passa molt lluny de tot arreu, però anem fent.
Com han estat les relacions a l'altra banda de la frontera per organitzar la Via?
Molt bé, tothom s'ha posat a treballar i a Vinaròs s'ha creat una plataforma que aportarà unes tres-centes persones a la Via Catalana. Ens pensàvem que seria complicat però ha anat molt bé.
Tenen el primer tram de la Via Catalana; el primer lloc serà simbòlic?
Sí, de fet l'ocuparà gent de Vinaròs: el primer serà per al pianista Carles Santos, que estarà acompanyat pels pares de Guillem Agulló, assassinat per la ultradreta. Tampoc volem massa personalismes perquè l'assemblea és això, gent del carrer anònima que lluita per la llibertat.
En tenen, de polítics?
Sí, també. A hores d'ara sabem que vindrà l'expresident Jordi Pujol, l'exconseller Josep-Lluís Carod-Rovira i els diputats Joan Tardà i Alfred Bosch.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.