Política

política municipal

Polèmica a Vidreres per la contractació d'un assessor

La junta de govern s'hi oposa i l'alcalde li treu les competències per poder-ho tirar endavant

És el mateix advocat que assessorava l'empresa subministradora d'aigua en litigi amb l'Ajuntament

Nova polèmica política a Vidreres i novament vinculada al subministrament d'aigua a les urbanitzacions del municipi. L'alcalde, Jordi Camps (CiU), té la intenció de contractar un assessor. I serà Jaume Llorens, l'autor de l'informe sobre el polèmic subministrament d'aigua. I ho farà en contra de la junta de govern local, a qui ha de retirar les competències per poder fer aquesta contractació. I se li donaran uns honoraris qüestionats per l'oposició.

Segons una notificació signada pel secretari municipal, amb data de registre de sortida del 31 de juliol, la resolució d'alcaldia justificaria la contractació de l'advocat, atesa “la varietat i complexitat d'assumptes que afecten l'Ajuntament”. En aquest escrit –en què el secretari assegura que transcriu la resolució– enviat a l'assessor, s'hi diu que treballaria 16,66 hores mensuals i cobraria a raó de 145,20 euros/hora. És a dir, treballaria l'equivalent a dos dies al mes a canvi d'un sou de més de 2.400 euros.

Aquesta qüestió va arribar a la junta de govern. En aquest òrgan, el soci minoritari del govern, ERC-VST, hi té tres representants i CiU només un, l'alcalde. Els republicans van tombar la proposta. És per això que per aprovar-la l'alcalde ha fet aquest decret on consta explícitament la retirada “puntual” de les competències a la junta de govern per poder tirar endavant la contractació. Això ha causat un nou sisme al si de l'equip de govern.

Eduard Adrobau (ERC-VDT), primer tinent d'alcalde, va qualificar ahir la decisió de l'alcalde “d'impactant” i el va acusar de “personalista”, a la vegada que va denunciar: “L'alcalde pren una decisió i no té en compte el seu equip.” Adrobau no entén el perquè de la contractació de l'advocat que havia assessorat l'empresa de subministrament de l'aigua. “Necessitem un advocat que ens ajudi amb el tema de l'aigua, no un assessor personal de l'alcalde”, va dir Adrobau.

L'oposició també s'ha afegit a les crítiques. Pel PSC la contractació és “fora de lloc”, tant per motius econòmics com tècnics. Ruth Rosique, portaveu del PSC, va acusar l'alcalde de “treure autoritat” a la junta de govern. “Com que la junta de govern li diu que no, li treu poders i fa decret; és una desautorització als companys de govern”, va sentenciar Rosique.

La signatura del decret

Aquesta polèmica, però, encara guarda un gir de guió. L'alcalde, Jordi Camps, jura i perjura que el decret de la discòrdia no està signat: “No he signat cap decret ni cap contracte. Quan ho faci ho faré saber; ara, però, no hi ha res signat”, va assegurar. Camps va admetre que el decret està redactat, però com que no està signat no té cap vigència. Segons aquestes paraules, el secretari hauria signat una notificació en què transcriu un decret inexistent, fet que el deixaria en evidència. Estigui signat o no, la voluntat de contractar l'assessor hi és. “Tots els ajuntaments tenen els seus advocats”, va justificar Camps.

LA XIFRA

2.419
euros
cobrarà cada mes l'assessor per treballar 16,66 hores; és a dir, l'equivalent a dos dies. Són 145 euros per hora.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.