Política

El PSC, a favor de posar estelades a les entrades de Figueres

CiU tomba una moció d'ERC en què es demana que es posin banderes estelades en llocs visibles de la ciutat

Els socialistes justifiquen el vot favorable perquè el PP i el PSOE escoltin Catalunya

Els dos regidors del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Figueres van votar ahir en el ple a favor d'una moció per posar banderes estelades a les entrades de la ciutat i en llocs visibles, com ara a la Rambla i la plaça Catalunya. El portaveu socialista, Pere Casellas, va justificar el seu sí a les estelades perquè considera que cal demostrar “tant al PP com al PSOE que hi ha gent molt enfadada” a Catalunya. Casellas hi va afegir que “si no fem força no ens escoltaran”. De tota manera, el socialista va dir que no segueix la via independentista i que es manté en la seva aposta federalista, però va defensar que cal fer una consulta.

El PSC, doncs, va donar suport a la moció que va presentar ERC, i a la qual van votar favorablement els mateixos republicans, la CUP i el regidor no adscrit, Esteve Gratacós. ICV es va abstenir. La moció, però, no va prosperar perquè CiU i el PP hi van votar en contra.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va defensar la posició de la federació nacionalista, tot i que el portaveu del grup és Manuel Toro (Unió). Felip va defensar que CiU està d'acord amb el fons de la moció però que no creu que s'hagi de mesurar “per metres quadrats d'estelada” el nivell de suport al procés sobiranista de Catalunya.

L'alcaldessa també va explicar que s'instal·laran de forma permanent dues estelades a les places Macià i Companys, on tradicionalment per la Diada de l'Onze de Setembre es posen les banderes. A més, l'alcaldessa va recordar que l'Assemblea Nacional Catalana ja posarà estelades al llarg de tota l'avinguda Salvador Dalí, per on passarà la Via Catalana.

La portaveu d'ERC, Mireia Mata, va retreure al govern de CiU que no vulgui posar les estelades, encara que sigui l'Onze de Setembre, a les entrades de Figueres. I va recordar que l'ANC ha demanat a l'Ajuntament que posi banderes estelades a la ciutat coincidint amb la cadena humana. “Expresso la meva profunda decepció per la posició del govern. Molt a pesar nostre les places on es posaran són perifèriques i no les coneix ningú”, deia Mata. A més, també va retreure a l'alcaldessa que s'hagi declarat a favor del dret a decidir i a la vegada ara veti la instal·lació d'estelades, mostrant-li les declaracions recollides per aquest diari ahir. “Li demanàvem un pas més”, va dir. I va concloure dient que troba “molt lamentable” la posició de CiU.

La CUP va demanar que es tregui la bandera espanyola del balcó de l'ajuntament encara que calgui eludir la llei, perquè “la independència només l'aconseguirem trencant la legalitat”.

LA FRASE

Expresso la meva profunda decepció per la posició de CiU. Els demanàvem un pas més
Mireia Mata
portaveu d'erc
2
estelades
seran de manera fixa a les places Macià i Companys de Figueres, va anunciar l'alcaldessa.
15
vots
negatius, de CiU i el PP, va rebre la moció d'ERC per posar estelades en llocs visibles de la ciutat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.