Política

Com si fos festa major

La majoria de poblacions fan activitats paral·leles a la cadena

Caldes de Malavella, l'Arc de Berà i Avinyonet del Penedès, principals llocs d'interès

Quatre-cents quilòmetres de persones donen per a molt. I hi hauran de passar moltes hores. Per això, des de les sectorials territorials s'han anat muntant activitats paral·leles a la cadena que completaran el programa festiu. D'alguna manera es tracta de fer més amena l'espera fins que es pugui començar la formació de la cadena. Tot i que les activitats seran centenars, des de l'ANC se'n destaquen sobretot tres, que seran les principals. Cadascuna tindrà lloc en una de les tres demarcacions per on passarà la Via Catalana. Començant pel sud, la cita serà a l'entorn de l'Arc de Berà. Hi participaran diverses colles castelleres, que a partir de dos quarts de set de la tarda faran castells al voltant de l'arc. L'objectiu: fer una cadena de castells que envolti la construcció feta pels romans. Pel nord, el punt de trobada és Caldes de Malavella. En aquesta població es farà una concentració sardanista que es preveu que reunirà unes 2.000 persones. Al llarg de dos quilòmetres es formaran unes lletres amb el lema “Catalan way”.

Pel que fa a les comarques barcelonines, la cita serà a Avinyonet del Penedès. Segons explica Marta Plans, responsable de l'organització, el protagonisme serà sobretot dels gegants, procedents principalment del Penedès i les comarques del voltant. En la concentració gegantera també s'aprofitarà per formar, igual que amb els castells, una cadena. A banda d'això, però, es faran diverses mostres de cultura popular, com ara música o parades de productes. Plans explica que des de l'ANC es vol donar una visió transversal de la societat i la cultura i, entre d'altres, hi haurà el Ball de Gitanes, els Figuetaires, el Ball de l'Àliga, els Falcons i els Diables de Vilafranca. Les Terres de Lleida tampoc en quedaran excloses i el dia 10 s'iniciarà una marxa de relleus sota el títol El llegat, cursa per la llibertat, que sortirà de Lleida a les deu del vespre i arribarà l'endemà a l'Ametlla de Mar.

Polèmica pels gegants a Tiana

D'altra banda, l'assemblea territorial de l'ANC a Tiana, al Maresme, ha denunciat que l'Ajuntament, governat pel PSC i ERC i adherit a l'Associació de Municipis per la Independència, s'ha negat a facilitar la presència dels gegants de la població a la Via Catalana. En una resposta per escrit, l'equip de govern justifica la decisió afirmant que, com que es tracta d'un dia festiu, no té manera de traslladar les figures fins al lloc per on passa la cadena, l'N-II, situada a uns dos quilòmetres del terme municipal. L'assemblea local ha anunciat que denunciarà l'actitud de l'equip de govern de manera visible durant la celebració de la cadena.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.