Política

La tisorada de la despesa va vorejar els 1.300 milions al juny

El govern ha fet el gros de la rebaixa de les seves partides però encara haurà d'estalviar 700 milions aquest any

El dèficit de la Generalitat arriba als 244 milions durant el primer trimestre

La Generalitat ha executat el gros de la retallada de la despesa fins al juny, però encarà haurà d'estalviar 700 milions més. Segons les dades d'execució del pressupost, i sense tenir en compte les empreses públiques, la Generalitat ha gastat 1.280 milions menys que en el primer semestre de l'any passat. El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va calcular en 2.000 milions la tisorada de la despesa necessària per complir l'objectiu de dèficit d'aquest any, de l'1,58% del PIB. El dèficit va arribar als 244,3 milions d'euros. Mas-Colell va reconèixer que durant l'estiu el forat de l'executiu va esgotar l'1,2% exigit inicialment aquest any per Madrid.

Fonts del Departament d'Economia alertaven que les dades de l'execució del juny s'han d'interpretar amb cautela, atès que s'actualitzen mensualment i varien en funció dels ingressos i les despeses condicionades pel calendari i les obligacions. De fet, el Ministeri d'Hisenda va calcular divendres el dèficit català en 1.439 milions. L'enorme diferència entre les xifres s'explica, segons fonts del departament de Mas-Colell, pel perímetre del càlcul. I és que el ministeri hi inclou el Servei Català de la Salut i l'ICS, per exemple, mentre que les dades de l'execució pressupostària del govern de Mas tenen en compte la Generalitat i no tot el sector públic, en espera de fer la liquidació definitiva de l'any. Durant el primer trimestre, la despesa va ser d'11.428 milions i els ingressos, d'11.184 milions.

LA XIFRA

1.280
Són els milions de menys
que la Generalitat ha gastat en el primer semestre d'aquest any respecte del 2012.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.