Política

Enviades més de 31.000 peticions perquè Google mostri la Via Catalana

La campanya proposa al cercador que dediqui el Doodle de l'Onze de Setembre a la cadena humana de l'ANC

La campanya per enviar una petició a Google perquè l'Onze de Setembre dediqui un Doodle a la Via Catalana per la Independència està tenint bona resposta. Aquest dijous al matí s'havien enviat més de 31.000 peticions per reclamar que el cercador doni a conèixer al món “la voluntat del poble català d'assolir la independència per la via pacífica i democràtica”.

La iniciativa ha estat impulsada per Reagrupament, que al seu web explica per aquells que no ho coneixen, que un Doodle (“gargot” en la seva traducció literal) és la imatge del logotip que Google ofereix als seus usuaris i que durant molts dies a l'any s'adapta a un fet específic que s'esdevé en aquell dia concret. Per exemple, el 28 d'agost passat el va dedicar a Martin Luther King, però també ha transformat el seu logotip perhomenatjar Gaudí, el 125è aniversari de la inauguració de l'Exposició Universal de Barcelona i l'inventor del submarí, el català Narcís Monturiol.

De fet Google té una pàgina sobre els Doodles i permet a la gent proposar temes, dates clau, personatges a qui dedicar el seu logotip. Segons explica el cercador, la idea es va començar a dur a la pràctica l'any 2000 i des de llavors s'han fet un miler de Doodles arreu del món.

Es pot omplir la petició enviant un correu electrònic a [email protected] i a través del web de Reagrupament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.