Política

Mas aposta per unes eleccions plebiscitàries el 2016 si Rajoy nega el dret a decidir

El president de la Generalitat assegura que aquesta possibilitat és “l'últim recurs” i que en tot cas s'esgotaria la legislatura per aconseguir millorar la situació del país

Si el govern espanyol “es nega en rodó i s'empara en la suposada legalitat per frenar” el procés,

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha estat clar aquest dijous. El govern esgotarà totes les vies de diàleg per poder fer la consulta, però si el govern espanyol “es nega en rodó i s'empara en la suposada legalitat per frenar” el procés, convocarà eleccions plebiscitàries el 2016. “És l'últim recurs” i “no en sóc partidari”, ha precisat en una entrevista a Catalunya Ràdio, on també ha assegurat que no té “masses expectatives” que la resposta del president espanyol, Mariano Rajoy, a la carta enviada al juliol “obri gaires portes”.

Mas també ha deixat clar l'objectiu de la legislatura és respondre al mandat de les eleccions de l'any passat i del poble català i celebrar una consulta sobre el futur del país. El president ha insistit en què “esgotaré totes les vies possibles” per aconseguir pactar la consulta amb les institucions de l'Estat i fer-la el 2014, tal com va quedar fixat en l'acord de governabilitat amb ERC. “Si no hi ha més remei aquest instrument legal [eleccions plebiscitàries] sempre el tenim”, ha afirmat, tot remarcant que aquests comicis es farien el 2016, tal com està previst i un cop acabi la legislatura.

Mas ha explicat que considera que si cal arribar a les plebiscitàries és millor fer-ho amb una situació millor que l'actual. Així, considera que caldria haver “donar la volta” a l'economia i haver creat llocs de treball, tenir garantit l'estat del benestar i haver “restaurat” la confiança entre institucions i ciutadania.

El que té clar és que “cal fer-ho bé” i, tot assegurant que té “moltes pressions” que “suportaré”, no vol que el procés surti malament, encar que ha volgut remarcar que “fer-ho bé no vol dir eternitzar-ho”.

Per això Mas assegura que contempla tots els escenaris possibles i que no pot “descarta res”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.