Política

Aigua tèrbola

El subministrament a les urbanitzacions ha centrat l'agenda política de Vidreres dels últims mesos amb intercanvi de retrets i acusacions entre CiU i el PSC

S'estan fent obres de millora a l'antic escorxador i al vell ajuntament i s'ha instal·lat la reivindicada passera al rec Clar; per contra, la nova escola és la gran assignatura pendent

El mandat a Vidreres s'està convertint en un duel de retrets entre CiU i el PSC

La crisi econòmica no ha suposat un fre perquè Vidrers pugui anar avançant i millorant el seu municipi. Aquest estiu, per exemple, s'han estat fent diverses obres en paral·lel. D'aquesta manera, s'està rehabilitant l'antic escorxador –els seus usos encara no estan definits–, s'han fet també tasques de millora a l'antic ajuntament –per traslladar-hi els jutjats de pau–, s'ha estrenat el parc dels Horts d'en Pere Pau –una petita devesa al costat del pavelló–, s'ha instal·lat la reivindicada passera per travessar el rec Clar evitant la tan transitada carretera de Lloret. Però encara hi ha temes pendents. I en aquest sentit, el més destacat és la construcció de l'escola Sant Iscle.

Tot i això, l'agenda política de Vidreres ha estat marcada per l'escalada de tensió i retrets entre CiU –que governa amb ERC– i el PSC –que va governar fins fa dos anys–. Al començament van ser acusacions de “prevaricació” que l'alcalde, Jordi Camps, va llançar als seus antecessors. Després va acusar-los de diverses “irregularitats”, com ara pagar amb negre antics assessors. La tensió entre Camps i l'exalcaldessa Ruth Rosique, actual portaveu del PSC, ha anat creixent cada cop més. Aquesta ha qüestionat que el batlle hagués complert amb les seves obligacions legals a l'hora de demanar la compatibilitat amb la seva empresa.

Finalment el gran tema que ha esclatat ha estat el del subministrament d'aigua a les urbanitzacions. L'oposició admet que és una qüestió endèmica, però acusa l'actual equip de govern de no fer res per solucionar una situació que, segons denuncien, porta a fer pagar als veïns “una taxa il·legal”. El PSC apunta a relacions personals de l'alcalde amb l'empresa de l'aigua per no fer res, i aquest acusa els socialistes de tracte de favor. En els últims dies s'ha sabut la voluntat de Camps de contractar com a assessor l'antic advocat de l'empresa de l'aigua.

LES XIFRES

000
titolet de les xifres
text.
000
titolet de les xifres
text.
000
titolet de les xifres
text.

QUÈ FALTA PER FER

La remodelació del carrer Costa Brava per convertir-lo en un eix vertebrador del municipi i eix comercial no s'ha tirat endavant. De moment, però, s'hi han fet obres de millora, com ara l'asfaltatge.

Regidors de CiU i el PSC deixen el partit i passen a no adscrits

La tensió política a Vidreres s'ha agreujat amb transfuguisme. Dels dos principals partits n'han marxat regidors que han passat a ser no adscrits. La primera renúncia es va viure al si del PSC amb la marxa d'Isabel Bosch. El grup socialista passava així de quatre a tres regidors. Mesos després, la sorpresa va saltar a CiU. El seu número dos, Jordi Gómez, deixava el govern, el partit i el grup municipal, amb fortes crítiques i retrets a l'alcalde, Jordi Camps. El grup de CiU passava de cinc a quatre regidors. Gómez s'ha convertit en un flagell per als seus antics companys de govern. Per contra, Bosch gairebé ni assisteix als plens. És per això que poc abans de l'estiu va presentar la renúncia a l'acta de regidora. Aquest fet hauria permès recuperar els quatre regidors al PSC i quedar empatats amb CiU. Després d'una misteriosa conversa amb l'alcalde, la regidora va retirar la seva renúncia i manté l'acta de regidora a l'Ajuntament.

PROGRAMA ELECTORAL

Urbanisme: aturar el pla d'activitats, asfaltar diverses vies, remodelar el carrer Costa Brava.

QUÈ HAN FET

El projecte de parc d'activitats al pla de Vidrers ha quedat definitivament enterrat. S'han fet tots els tràmits en aquest sentit per desqualificar-ho. S'han asfaltat carrers i zones d'aparcaments.

Crisi matrimonial

El pacte de govern entre CiU i VsT-ERC va suposar desbancar el PSC del govern local. Més enllà del ball de sigles, també va suposar un relleu generacional. Tant el líder de la llista de CiU i actual alcalde, Jordi Camps, com el cap de llista de VsT-ERC i actual primer tinent d'alcalde, Eduard Adrobau, són persones joves que representaven una nova manera de fer política. L'aparença era d'una total sintonia i entesa a l'hora de treballar. Però dos anys després, aquest jove matrimoni està vivint una importantíssima crisi. En l'aspecte simbòlic, el més greu ha estat la desautorització de l'alcalde a la junta de govern, on ERC té majoria. Els republicans es van oposar a contractar Joaquim Llorens com a assessor –cobrant prop de 2.500 euros per treballar l'equivalent a dos dies al mes–. L'alcalde va optar per redactar un decret –que a hores d'ara no se sap del cert si està signat o no– on treia les competències en matèria de contractació a la junta de govern de forma temporal. Adrobau va carregar durament i públicament contra l'alcalde per aquest descrèdit cap a la junta de govern i pel fet en si mateix de la contractació. Abans se les havien tingut per l'afer del presumpte cas d'espionatge –per cert, encara no se sap si l'alcalde té micròfons al despatx com sospitava, o no–, per l'afer de l'aigua –amb un distanciament explícit dels republicans de les tesis de CiU–, i en el delicat tema de la compatibilitat laboral de l'alcalde. Va ser precisament en el debat en ple sobre aquest tema quan es va poder veure com Camps esbroncava davant de tothom Adrobau pel fet de no donar-li suport. De portes endins es fa com si no hagués passat res, però de portes enfora el distanciament sembla total. Com una parella en què un dels dos se sent menystingut i fins i tot humiliat i l'altre aparenta normalitat. Potser, sense saber-ho, són a les portes del divorci.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.