Política

Herrera retreu a Mas que hagi descobert la seva estratègia

El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, va acusar ahir al vespre el president de la Generalitat, Artur Mas, d'haver debilitat la negociació amb el govern de l'Estat revelant l'estratègia que seguirà l'executiu català en cas que no s'autoritzi la consulta el 2014. En una conferència feta en el marc de la Diada, Herrera es va mostrar convençut que “a Rajoy el preocupen tant unes plebiscitàries el 2016 com a Montoro la pròrroga del pressupost de la Generalitat; és a dir, gens”.

El dirigent ecosocialista va reiterar que la consulta d'autodeterminació ha de celebrar-se “sí o sí” en l'actual legislatura i va rebutjar unes eleccions amb caràcter plebiscitari perquè, al seu parer, són un “frau”. En aquest sentit, va avisar Mas i el govern de CiU que no poden actuar de manera “unilateral” si la consulta no es convoca en el transcurs d'aquesta legislatura, per la qual cosa ha reclamat que, en aquest cas, es convoqui els partits favorables al dret a decidir per definir conjuntament l'“escenari” a seguir”. Si l'Estat no autoritza el referèndum, el líder d'ICV és partidari de fer-lo igualment “utilitzant la força de la democràcia fins a les últimes conseqüències”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.