Política

Junqueras posa en dubte que hi hagi una via de diàleg oberta amb l'Estat per a la consulta

El president d'ERC evita especular sobre unes eleccions plebiscitàries el 2016 perquè considera que cal mantenir tota la tensió en el referèndum del 2014

El republicà insisteix en què la pregunta ha de ser clara i tenir només dues respostes: ‘sí' o ‘no'

El president d'ERC, Oriol Junqueras, no dóna per fet que la Generalitat estigui negociant amb el govern espanyol les condicions d'una futura consulta sobiranista, tal com publiquen alguns mitjans de comunicació.

En una entrevista aquest dilluns a la cadena RAC1, el líder republicà s'ha mostrat escèptic sobre les informacions que apunten contactes continuats entre els dos executius. “Vostè dóna per segur que hi ha una via de diàleg oberta. Jo no avalaré la seva suposició. és possible que hi sigui o és possible que no hi sigui”, ha respost a la pregunta d'un tertulià.

Durant l'entrevista, el republicà també ha assegurat que no tenia coneixement previ de l'anunci que Artur Mas va fer la setmana passada a Catalunya Ràdio al voltant d'unes eleccions plebiscitàries el 2016 si no hi havia acord amb l'Estat per la consulta.

En aquest sentit, no ha volgut valorar la possible convocatòria d'unes eleccions plebiscitàries, “avançades o no”, perquè creu que “a la societat catalana li convé que es mantingui tota la tensió posada en el referèndum del 2014”. “El nostre objectiu és organitzar un referèndum el 2014, i no especulem sobre cap altra opció”, ha insistit.

El president dels republicans ha reiterat que la pregunta que es formuli en aquesta eventual consulta “ha de ser clara perquè ha de ser explícita”. En aquest sentit, ha rebutjat que es pugui formular més d'una pregunta o que aquesta tingui més de dues respostes: ‘sí' o ‘no'. “Si fem més d'una pregunta, estem fent més d'un referèndum”, ha indicat. Junqueras ha avançat quin és la pregunta que ell proposa: “Vol que Catalunya sigui un estat independent?”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.