Política

El PPC demana a Mas “sinceritat i lleialtat” en el diàleg amb Madrid

Camacho alerta que fixar una data per a la consulta posarà en perill “un procés de negociació vital”

Afirma que el president de la Generalitat ha de demostrar que és ell qui mana i no ERC i l'ANC

La presidenta del Partit Popular de Catalunya (PPC), Alícia Sánchez-Camacho, ha adreçat aquest dilluns un advertiment al president de la Generalitat sobre com ha d'afrontar les negociacions amb el govern espanyol sobre el dret a decidir. “Demanem a Mas sinceritat, lleialtat i coherència política i que deixi de banda els tacticismes polítics que hem vist aquesta darrera setmana” ha assenyalat la líder popular. Pel que fa a la Diada, Sánchez-Camacho ha valorat que si Mas fixa una data per a la consulta i satisfer així, segons apunta, a ERC i l'Assembla Nacional Catalana (ANC), farà perillar “un procés de negociació vital” en “el que confia molta gent”, apunta.

“És el moment de dir la veritat a tothom” ha constatat la presidenta del PPC davant el que considera una actitud “d'ambigüitat” i de “doble llenguatge” per part del cap de l'executiu català. En aquest sentit, ha remarcat la importància de les negociacions amb el govern espanyol i ha assegurat que “Rajoy està disposat al diàleg” sempre i quan es basi en la “lleialtat” i el “compliment de la legalitat”, ha dit.

“Entenem que el senyor Artur Mas està promovent el procés independentista amb una mà i està dient a Mariano Rajoy amb una altra que creu que això tindrà uns límits”, ha valorat. “Ara és el moment que Mas demostri qui mana, si és ell o ERC i l'ANC”, ha afirmat en un altre moment de la seva intervenció.

Com en d'altres ocasions, Sánchez-Camacho ha insistit en què la consulta “està fora de la llei” i que el debat continu sobre quan s'ha de celebrar és un aspecte que Convergència està fent servir de “cortina” per tapar la “ineficàcia” de la seva gestió –ha recordat que encara no hi ha pressupostos–, i també per ocultar “la crisi interna del partit” que té amb Unió.

L'“aparador independentista” de la Diada

A dos dies només de l'Onze de Setembre, Alícia Sánchez-Camacho ha denunciat que Convergència i Unió vol convertir la celebració en “aparador mundial de l'independentisme”. Lamenta, a més, que per segon any consecutiu, els catalans que també se senten espanyols i que no abracen les consignes independentistes “se'ls està negant una celebració d'integració i convivència”, ha criticat.

La líder popular ha anunciat que aquest dimarts al matí es confirmarà i farà públic l'assistència o no del PPC en els actes institucionals de l'Onze de Setembre. Ha concretat, a més, que l'acte propi que tenen previst fer a la Plaça del Rei de Barcelona se celebrarà al matí. “Reivindicarem la senyera a la nostra Diada, la bandera que ens uneix i no la que ens exclou, com és el cas de l'estelada”, ha manifestat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.