Política

POLÍTICA

Acord perquè Nestlé faci una torre de 50 metres a Girona

El govern accepta la proposta de l'empresa de cafè d'ampliar la planta de Domeny i aconsegueix l'aprovació inicial del projecte

Via lliure per iniciar els treballs a Bisbe Sivilla i plaça Montserrat

Un punt acceptat d'urgència en l'ordre del dia del ple d'ahir a la nit a Girona va significar ahir el primer pas perquè l'empresa Nestlé ampliï a mitjà termini les seves instal·lacions a la ciutat. Amb el suport del PSC, el PP i el regidor no adscrit, Carles Palomeras, el govern de Girona, de CiU, va accedir a la petició de l'empresa suïssa, que vol construir una torre de 50 metres dins les seves instal·lacions, a Domeny.

El regidor d'Urbanisme, Carles Ribas, va dir que Girona en diu bé, del creixement de Nestlé – “si Nestlé va bé, Girona va bé”, va afirmar–. Per això, Ribas va demanar que avancés l'aprovació inicial del projecte d'ampliació. La CUP i Iniciativa-EUiA van plantejar dubtes “visuals i ambientals” sobre l'ampliació de Nestlé i hi van votar en contra. L'empresa suïssa ja té ara a Domeny una torre de 30 metres.

També ahir es va aprovar la posada a licitació de les obres de reposició del carrer Bisbe Sivilla i la plaça Montserrat, afectades per les obres del tren d'alta velocitat. Les obres, a tocar del parc Central, estan valorades en 2.848.941 euros, 2.173.409 dels quals són per al carrer Bisbe Sivilla. CiU aprofitarà 600.000 euros del romanent de tresoreria del 2012 i 2 milions del capítol d'inversions del 2014.

Després del suport unànime de tots els grups –no va caldre votar els punts en qüestió–, el regidor d'Urbanisme va indicar també que hi haurà un ple monogràfic sobre la vegetació que es plantarà al carrer Bisbe Sivilla i la plaça Montserrat. El ple monogràfic sobre el TAV serà finalment el dilluns 30.

LA FRASE

L'alcalde ens va dir: «Tranquils»; però som on som. Amb el PSC, Mifas no hauria perdut la zona blava
Quim Bonaventura
regidor del psc

LA XIFRA

690
treballadors
té ara Nestlé al polígon de Domeny, a Girona, segons va dir el regidor Xavi Amores (PSC) ahir a la nit.

Crítiques del PSC per la zona blava

El govern de CiU va aprovar en el ple d'ahir el conveni de dos anys amb el grup Mifas, que rebrà una subvenció d'uns 350.000 euros. El principal grup de l'oposició, el PSC, va criticar la gestió de CiU per “falta de sensibilitat” i va recordar que, durant el procés d'adjudicació de la nova concessió, l'alcalde, Carles Puigdemont, havia tranquil·litzat el personal de Mifas. “L'alcalde ens va dir: «Tranquils, no cal patir»; però som on som”, va dir Quim Bonaventura, que ahir va prendre possessió del càrrec. Bonaventura ha substituït Ramon Ceide.

Quim Bonaventura va en cadira de rodes i havia estat vicepresident del grup Mifas. “És el primer cop que intervinc en aquest ple, i no m'agrada haver-ho de fer per això”, va dir. El conveni de CiU (10 regidors) amb Mifas es va aprovar amb el suport del PSC (6 edils), el PP (2), Iniciativa-EUiA (2) i el regidor no adscrit. La CUP (3 regidors) es va abstenir. Ahir no hi era Amèlia Barbero (PSC).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.